ARDARA, DONA i BOCCA CHIUSA. HISTÒRIA D’UN SILENCI
Les nostres coproduccions s’estrenen a IB3 Televisió

EPRTVIB informa

Després del pas per la darrera edició de l’Atlàntida Film Fest aquest cap de setmana arriben a la TDT

Tres de les nostres coproduccions que es varen projectar a la darrera edició de l’Atlàntida Film Fest s’estrenaran aquest divendres 7 d’agost i dissabte 8 d’agost a IB3 Televisió.

El llargmetratge Ardara, el curtmetratge Dona, i el documental Bocca Chiusa ompliran la graella de la televisió autonòmica amb produccions audiovisuals de caràcter balear a dues nits sense precedents.

A més, divendres 8 d’agost recuperarem una altra coproducció d’IB3 Bittersweet days dirigida per Marga Melià i que va ser el primer llargmetratge balear dirigit per una dona. Una producció que també es va estrenar a nivell mundial a l’Atlàntida Film Fest l’any 2016.

Divendres 7 d’agost – Cinema sense interrupcions

Divendres 7 d’agost, a les 22.15 h, dins l’espai Cinema sense interrupcions, emetrem dues estrenes: el llargmetratge Ardara que compta amb la participació de la Perifèrica, que es va rodar entre Menorca i Irlanda i el curtmetratge Dona dirigit per Marga Melià. Tot seguit, s’emetrà el llargmetratge Bittersweet days.

Ardara

Dirigida per Raimon Fransoy i Xavier Puig, la pel·lícula està protagonitzada per Bruna Cusí (de la sèrie Polseres vermelles), María García Vera (Entre el cielo y el mar) i Macià Florit. A més, compta amb una banda sonora composta per Ricky Falkner.

Es tracta d’una ficció amb maneres de documental que reconstrueix el viatge de tres joves a un poble irlandès del qual mai van tornar. Ardara és un poble costaner de l’Úlster, al qual arriba un al·lot de Menorca seguint els mateixos passos d’un viatge que van fer els seus pares anys enrere. Allà entaula amistat amb dues actrius de Barcelona que també estan de viatge. I els tres desapareixen.

A través dels ulls dels qui els van conèixer, així com del rastre que van deixar després de si en forma d’enregistraments de vídeo, la pel·lícula vol fer entendre per què no van tornar a casa.

Dona

El curtmetratge Dona, de la directora Marga Melià compta amb Rosa Cadafalch, Laura de la Isla, Carla Miquel, Pep Pla, Apolònia Serra i Miquel Gelabert a l’equip artístic.

Dona és una història íntima de tres generacions de dones que han hagut de sofrir les conseqüències d’un passat obscur que ha estat silenciat massa temps. La por, la vergonya, el silenci i els secrets han marcat profundament les seves vides.

El curt mostra una crua realitat social que ens toca més de prop del que sembla: els abusos infantils, les conseqüències que se’n deriven, el silenci de les víctimes i dels còmplices, la necessitat de venjança, la por, la prostitució, la solitud, la manca de recursos… De tots aquests temes parla Dona, remarcant el fet que aquests no són drames que només tenen lloc a altres països i realitats, com preferiríem pensar, sinó que també es donen aquí mateix, a la casa del costat, en el context d’una família aparentment normal.

Moments abans de morir i després de tota una vida de silenci, una dona decideix contar els seus terribles secrets a un psiquiatre del centre on està reclosa. Una història tràgica plena de suspens que parla sobre tres generacions de dones marcades pel destí en un entorn opressiu i asfixiant.

Bittersweet days

Aquesta producció rodada íntegrament en espais reals de Barcelona i Mallorca és una pel·lícula sobre la identitat, l’amor, l’amistat i el creixement personal, que reflecteix les inquietuds d’una sèrie de joves de trenta anys que viuen a la Barcelona globalitzada d’avui dia.

La trama comença quan el nuvi de Julia ha de traslladar-se temporalment a Londres, i ella es veu obligada a compartir pis amb Luuk, un extravertit fotògraf holandès. La seva convivència farà que els dos es replantegin la seva manera d’afrontar la vida.

Els actors i actrius que formen part d’aquesta producció són Esther González (Julia), Brian Teuwen (Luuk), Joan Miquel Artigues (Marcos), Patricia Caballero (Ana), Natasja Bode (Mia), Michael Kalweit (Dani), Queralt Riera (Mary) i Joan Marqueño (Joan). D’altra banda, la major part de la banda sonora de Bittersweet days és obra del grup mallorquí Lilis House.

Bocca Chiusa, història d’un silenci

El documental del menorquí i periodista dels esports d’IB3 Joan Martí,  Bocca Chiusa es podrà veure per televisió dissabte 8 d’agost a les 21.40 h.

Bocca Chiusa és la història del silenci de Bernat Xamena, un virtuós de la trompeta que un maleït dia comença a sentir fòbia cap a l’instrument. Xamena pateix un trastorn psicoemocional anomenat distonia focal d’embocadura. Després de 7 anys entre ombres, fora dels escenaris, intenta trobar en l’esport la manera de tornar a la música. En aquest documental veiem el seu procés de recuperació a partir de l’al·licient de dos grans reptes: tornar a tocar com a solista en públic i participar a dues proves de triatló molt exigents.

Molt aviat

Durant els pròxims mesos informarem de les emissions dels altres dos documentals i coproduccions d’IB3 com són Destrucció creativa d’una ciutat —documental del guanyador del Goya Carles Bover— i Sempre dijous.

Atlàntida Film Fest

IB3 ha estat per cinquè any consecutiu mitjà oficial del festival Atlàntida Film Fest. Cal destacar que a l’edició d’enguany, la Radiotelevisió Pública de les Illes Balears ha tengut una de les majors presències, quant a coproduccions,  ja que va estrenar 5 documentals (Bocca Chiusa, Tomas Harris, Constel·lació Comelade, Destrucció creativa d’una ciutat, Sempre dijous – amb participació –), un llargmetratge (Ardara) i un curtmetratge (Dona).