societat

Les persones de 18 a 39 anys ja poden demanar cita per a la tercera dosi

En el cas d'haver rebut Pfizer i Moderna, han de passar almenys cinc mesos des de la darrera dosi

Imatge d'arxiu.


Tots els majors de 18 anys ja poden demanar torn per a rebre la tercera dosi de reforç contra la Covid. A partir de les 15.00 hores, s’obriran cites a través del portal web BITCITA per a demanar torn.

Així, les condicions que cal complir per poder rebre la dosi de record són ser major d’edat, haver rebut la pauta completa de vaccinació de la COVID-19 i que hagin passat almenys cinc mesos des de la darrera dosi en els casos de Pfizer i Moderna i tres mesos si es tracta de Vaxzevria (AstraZeneca) i Janssen. A més, les persones que hagin passat la infecció han d’esperar quatre setmanes per poder ser vaccinades amb la dosi de reforç.

El telèfon per resoldre dubtes sobre la vacunació és el 971211999 i l’horari d’atenció és de dilluns al dissabte, de 7 a 21 hores. Diumenge i festius, de 8 a 21 hores.

D’altra banda, aquest cap de setmana s’obrirà el Francesc Quetgles per a vacunacions sense cita. La campanya de vacunació continua també amb el Vacubús i amb un nou punt de vacunació a Manacor, amb sis línies. També s’amplien punts i personal a Eivissa.

MÀXIMA PRUDÈNCIA PER A LES FESTES DE SANT SEBASTIÀ: 

Segons la consellera de Salut, Patricia Gómez, estam a prop del pic de la sisena onada de la Covid-19. Les aglomeracions que s’han produït ara per Sant Antoni o les que es puguin donar per Sant Sebastià podrien provocar un augment dels contagis. En aquest sentit, Gómez s’ha referit a les aglomeracions de sa Pobla, i ha dit que es varen produir de manera casual i sense una convocatòria formal. Tanmateix, ha demanat responsabilitat individual i col·lectiva per evitar aquestes situacions, ja que la nova variant òmicron és altament transmissible.

A més, la incidència acumulada a set dies continua sent molt elevada a la comunitat i no sembla que la tendència a la baixa s’estigui consolidant. Per això, Gómez ha demanat “màxima prudència”.

En el cas de les festes de Sant Sebastià, Gómez ha destacat la col·laboració amb el consistori. “Les normes estan molt clares”, ha dit.

RETARDS EN LA CAMPANYA DE VACUNACIÓ: 

Patricia Gómez ha explicat avui alguns dels motius pels quals les Balears registren un dels índexs més baixos de vacunació, sobretot pel que fa a vacunació infantil. Segons la consellera, a les Illes es va obrir la vacunació en un principi només per a infants de 9 a 11 anys, i no a partir dels cinc anys com a altres comunitats, perquè varen rebre només 36.000 vacunes quan se’n necessitaven 40.000 per cobrir només l’espectre d’aquesta primera franja.

A més, també ha dit que s’ha de tenir en compte que Sanitat continua comptabilitzant 40.000 residents empadronats a Balears, però que no viuen realment a la comunitat. “Els vàrem treure dels registres quan vàrem saber que aquestes persones ja s’havien vacunat a altres comunitats autònomes”, ha dit Gómez. A més, les Illes registren un alt percentatge de població flotant i estrangera, molts d’ells provinents de països amb taxes de vacunació molt baixes.

Tanmateix, la consellera ha dit que hi ha franges d’edat que estan al voltant del 90 i del 100% de cobertura com les persones majors. “Això fa que aquesta onada no tengui l’impacte que han tengut les anteriors, però els milers de persones contagiades està tensant el sistema sanitari, sobretot a Atenció Primària”.

Salut està treballant per posar en marxa el sistema de sol·licitud de baixes a través d’Internet i perquè les farmàcies puguin comunicar els positius i aquests es puguin comptabilitzar d’igual manera que ho fan els del sistema sanitari.

PRÒRROGA DEL CERTIFICAT COVID: 

El Govern demanarà l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) per prorrogar les actuals mesures que permeten l’exigència del Certificat Covid, vigents fins al 24 de gener.  Segons ha explicat la consellera de Salut i Consum, la pròrroga en les mesures es refereix principalment a l’exigència del passaport a l’hostaleria i en els àmbits considerats de major risc, com són les visites a les residències. També per demanar la vacunació o proves diagnòstiques al personal sanitari i sociosanitari. La consellera ha insistit a traslladar l’aposta del Govern pel Certificat de Vacunació com una “eina per disminuir la propagació del virus i de motivació per a la vacunació”.


 més info Les persones amb símptomes covid poden demanar cita per fer-se una prova a través de BitCita

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Els cossiers i la dama donen el sus a les Fires i Festes de Manacor

Feia dos anys que no podien sortir a ballar pels carrers del municipi amb normalitat

Un centenar d’agents reforçaran el dispositiu policial d’estiu a Palma

L'objectiu principal és aturar tot el turisme d'excessos i garantir la seguretat ciutadana

Formació Professional per reduir l’abandonament prematur d’estudis

L'any 2015 la taxa d'abandonament era del 26% i el 2022 és del 15%

Balears habilitarà el primer centre de crisi per a víctimes de violència sexual

El centre facilitarà atenció psicològica, jurídica i social per a víctimes de violència sexual, familiars i persones de l'entorn, i...