X

Les praderies de posidònia de Balears més danyades són les de Mallorca

Les de la badia de Palma són les pitjor conservades, segons un informe de la Xarxa de Monitoratge de la Posidònia

12/06/2020

Les praderies de posidònia de Balears més danyades són les de Mallorca

Laura Marcos

Les praderies de posidònia de la badia de Palma són les que es troben en pitjor estat de totes les Balears. Són dades de l’informe de la Xarxa de Monitoratge de la Posidònia del 2017-2019 basades en els resultats obtenguts a partir de les 39 estacions fixes repartides arreu de les Illes. Segons aquest informe, en general, l’estat de les praderies de les Balears és bo, però no òptim.

Balears aprova però no s’endú l’excel·lent. L’estat de conservació de la posidònia a les Illes és bo, encara que no és òptim. Les praderies que s’enduen la pitjor part són les que es troben a Mallorca, sobretot a la badia de Palma. I al sud i oest de l’illa es troben les estacions en estat regular i dolent.

El control de les praderies ha disposat de la participació voluntària de 21 centres d’immersió, que s’han encarregat de mesurar la densitat dels feixos de posidònia, registrar les diferents espècies d’algues invasores i mesurar la temperatura de l’aigua, la qual també influeix en l’estat de la posidònia, entre d’altres.

Les principals amenaces per a la conservació de la posidònia són la proximitat de grans ports i de punts d’abocament. La Xarxa de Monitoratge de la Posidònia és un projecte finançat per l’impost de turisme sostenible, que ha consistit en el seguiment periòdic de 39 estacions fixes repartides arreu de les Balears.


Activistes denuncien la retirada irregular de posidònia a les platges de Menorca
Comença la vigilància de posidònia amb 14 robots submarins per controlar els fondejos
La disminució de l’activitat nàutica d’aquest estiu ajudarà a regenerar la posidònia

12/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris