X

“Les previsions de reactivació econòmica s’hauran de revisar a la baixa”

El professor d'Economia de la UOC, Josep Lladós, avisa que els preus no s'estabilitzaran fins al final d'any

29/03/2022

“Les previsions de reactivació econòmica s’hauran de revisar a la baixa”

17

Els analistes econòmics no preveuen que la tendència inflaccionista es moderi abans de final d’any, amb el conseqüent llast sobre el creixement econòmic, que serà menor de l’esperat. Així ho ha manifestat Josep Lladós, professor d’Economia de la Universitat Oberta de Catalunya, en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio. “La guerra a Ucraïna ha empitjorat una situació que ve d’enrere. Els preus van començar a pujar l’estiu de l’any passat i crèiem que s’estabilitzarien aquest estiu, però el conflicte bèl·lic ho ha agreujat. La inflació s’estabilitzarà més tard, hi haurà una caiguda del consum per part de les les famílies i s’haurà de revisar a la baixa la previsió de recuperació econòmica”.

Respecte de les mesures per fer front a les conseqüències econòmiques de la guerra d’Ucraïna a l’Estat, que aquest dimarts aprovarà el Consell de Ministres, el professor ha considerat que “arriben una mica tard, però van en la bona línia”. El pla de xoc inclou 6.000 milions d’euros en ajudes directes, 10.000 milions en crèdits ICO i rebaixes d’impostos, entre d’altres mesures… “Podria ser més ambiciós, però el Govern ha posat tota la carn a la graella. Fa una combinació de polítqiues econòmiques per regular els mercats, contenir la pujada de preus, mantenir el nivell d’activitat i de rendes i reduir l’impacte sobre els col·lectius més vulnerables”.

Lladós ha defensat la política intervencionista de l’Estat en el mercat del carburant, fent referència a la rebaixa generalitzada de 20 cèntims el litre de combustible. “En situacions d’emergència, solucions d’emergència. S’ha de tenir en compte que és una intervenció temporal, puntual, necessària quan la situació és molt crítica”, ha conclòs.

29/03/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT