IB3 estrena un documental sobre la primera dona batlessa de les Illes

EPRTVIB informa

La batlessa narra la història de Magdalena Mulet, que va ser la segona batlessa de les Illes Balears i una de les primeres de l’Estat. Mulet va ser batlessa de Santa Eugènia (Mallorca) de 1969 a 1976, una peripècia gairebé heroica per a una dona en aquells temps. El documental s’estrenarà dissabte 7 a IB3 Televisió a les 21.4oh

Magdalena Mulet va haver de superar moltes dificultats per treballar en un entorn de poder masclista que, moltes vegades, la va veure com a una intrusa. El documental, dirigit per Marta Hierro i Núria Abad, descobreix un personatge que en els nostres dies roman en l’oblit, i que és fonamental per construir la memòria de les Illes Balears.

Arran de les experiències narrades per la protagonista, s’entrecreuen les històries d’altres batlesses de les Illes que han recorregut el camí que va obrir Magdalena: Rosa Vich, que va ser batlessa de Santa Maria durant catorze anys; Catalina Cirer i Aina Calvo, primera i segona batlessa de Palma respectivament; i Assumpta Vinent, primera batlessa de Ciutadella.

El documental també fa un recorregut històric per la incorporació de les dones als governs municipals a tot l’Estat. En el rerefons de la història es troba la dificultat de la incorporació de la dona al poder polític, especialment, a l’esfera local: l’espai més proper al ciutadà i el de més difícil accés per a les dones, a Balears i a tota Europa.

La batlessa és una producció de MOM Works en coproducció amb IB3, amb el suport del Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Santa Eugènia.

El documental s’estrena el pròxim dia 7 de març a les 19 hores a l’escola de Santa Eugènia, amb motiu del dia Internacional de la dona. El mateix dia, a les 21.40 hores, tindrà lloc l’estrena televisiva a IB3.