Les+abelles+s%C3%B3n+les+protagonistes

29 05 2023

Les abelles són les protagonistes

En el Dia internacional de les abelles vos convidam a mirar els documentals Bee or not to be i El mecanisme invisible, reflexions sobre el paper cabdal que tenen aquests insectes. Els trobareu al nostre servei A la carta.

El mecanisme invisible

L’apicultor Martí Mascaró i el cineasta Rubén Casas han hagut de crear una casera experimental per poder enregistrar les abelles sense danyar-les. Així, han seguit el cicle complet de la vida de la comunitat. Un procés complex, que ha requerit enginy i paciència. El resultat, aquest documental “El mecanisme invisible” fins i tot ha sorprès un apicultor expert com és Martí Mascaró.

L’espectador descobrirà els reptes diaris als quals s’enfronta aquest petit insecte per aconseguir el seu propòsit: mantenir viva la seva comunitat i així sobreviure generació rere generació per complir la seva missió de pol·linitzar el planeta.

Bee or not to be

Com seria un món sense pol·linitzadors? El documental “Bee or not to be” respon a aquesta pregunta i recull la veu de científics destacats. Pau Enric Serra presenta el seu treball, que ja ha volat per mig món i ha creat consciència.