X

L’exdirector de l’IB-Salut diu que el Ministeri de Foment li va oferir comprar les mascaretes fraudulentes

Manuel Palomino defensa que la reclamació dels doblers es va fer dins el termini escaient

13/05/2024

L’exdirector de l’IB-Salut diu que el Ministeri de Foment li va oferir comprar les mascaretes fraudulentes

L'exdirector del Servei de Salut de les Illes Balears, Manuel Palomino, a la comissió del congrés. Foto Javier Lizón / EFE

El qui fou director de Gestió i Pressuposts de l’IB-Salut, i posteriorment, director general d’aquest ens, Manuel Palomino, ha assegurat que va ser el Ministeri de Foment qui va contactar amb el seu departament per informar-lo que estava “preparant un gran transport” de material sanitari procedent de la Xina i ha assenyalat que va ser Koldo García, l’exassessor del ministre José Luis Ábalos, amb qui va parlar per contactar amb l’empresa Soluciones de Gestión.

Palomino ha comparegut avui dilluns al migdia al Congrés a la comissió que investiga el cas Koldo i les presumptes irregularitats en la compra de mascaretes durant la pandèmia.

El Govern de les Illes Balears, amb Francina Armengol de presidenta, va comprar el maig del 2020 un total d’1.480.600 mascaretes, per valor de 3,7 milions d’euros, a l’empresa Soluciones de Gestión, que ara està essent investigada per l’Audiència Nacional i la Fiscalia Euroepea.

Manuel Palomino ha defensat que les mascaretes es compraren únicament per a l’ús de la població civil, no dels professionals sanitaris, i que després s’emmagatzemaran per a quan haguessin de ser necessàries en la posterior desescalada. Segons ha detallat, es guardaren com a “estoc de seguretat” perquè, segons el Ministeri de Foment, era una obligació comptar amb un 400% d’emmagatzematge, tot i que finalment les mascaretes caducaren.

Notícies relacionades >

13/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris