Dilluns 09 a les 22.10


L’HORA D
El documental “Qui som?”
Aquesta setmana el primer reportatge que veurem a L’Hora D serà ‘Qui som?’. Ens plantejam qüestions com: Quin és el nostre pool o patrimoni genètic? ‘Pool’ paraula anglesa que significa ‘piscina’, és la manera de representar tot el conjunt de còpies de gens que hi ha a una població. Al conjunt de gens que porta cada persona hi ha restes de totes les contribucions històriques i més recents que l’han formada. En el cas de la població balear, diferents pobles han contribuït al pool genètic dels illencs: Poblament talaiòtic. Cartaginesos. Romans. Musulmans. Corona d’Aragó. Dominació anglesa de Menorca. Boom turístic a partir dels anys setanta.

El patrimoni genètic d’una població està molt lligat a la seva història i la seva demografia.

A Mallorca hi ha un grup si cal més aïllat i endogàmic que altri. Descendeix d’una part dels jueus conversos mallorquins i l’anomenam xuetes.

La població d’Eivissa mostra una clara diferència de la resta d’Illes sobretot pel que fa a l’herència matrilineal. Les dues poblacions han sofert els efectes de l’endogàmia…

Presentat per Jordi Calleja, LHora D es converteix així en el territori del documental, el lloc en què l’espectador pot accedir a treballs d’aquest gènere amb un vincle temàtic amb la nostra societat i geografia.

L’Hora D s’emet dilluns a les 22.10 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials amb l’etiqueta #HoraDIB3. També ens podreu seguir a Twitter i Instagram al perfil @IB3, i a facebook.com/ib3org.

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe, i també el trobareu a la nostra secció a la carta.
ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL