L’HORA D
“EnFemme”, un refugi pels cross-dressers

Dissabte a les 23.55

EnFemme és un club secret de cross-dressers, és a dir, d’homes que es vesteixen de dones. El documental que emet aquest dissabte “L’Hora D” descobreix aquest petit refugi per als transvestits a Barcelona, en paraules de la directora, l’antropòloga Alba Barbé, “un armari de 120 metres quadrats”.
Amb el boom d’internet surt a la llum un col·lectiu de persones que comencen a pensar-se com a cross-dressers, pròpiament. No se senten còmodes amb la figura del transvestisme. “EnFemme” revela el silenci d’una vivència que ja no es pot mantenir oculta, però també la solidaritat i la importància del plaer a l’hora de construir la identitat.
EnFemme és un espai obert on el concepte de gènere trenca amb el binarisme home-dona. A poc a poc descobrirà la fluïdesa del gènere en un món vertiginós que exigeix constantment posicionar-nos.

Després, s’emetrà el documental “Jorge Dezcallar. L’home que ho sabia quasi tot”.  El documental vol repassar, a través de l’anàlisi de Dezcallar,  els fets més destacats de la història contemporània recent:  des de l’adaptació del cos diplomàtic a la democràcia, passant per la Conferència de Pau de Madrid (1991), les complexes relacions entre Espanya i el Marroc; els atemptats de l’11-M i la gestió que en va fer el govern de José María Aznar; la mort de Joan Pau II; l’elecció de Barack Obama, entre d’altres.

L’hora D