L’HORA D
La Cadira i el General. Una història entre Cuba i Mallorca.

Dimarts a les 22.40

IB3 estrena el documental La Cadira i el General. Una història entre Cuba i Mallorca, dirigit per Pedro de Echave. Un treball que descobreix una història pràcticament desconeguda a les Illes: la participació del general mallorquí Valerià Weyler en la Guerra de Cuba i el seu enfrontament, no mancat d’admiració, amb el líder independentista cubà Antonio Maceo.

Aquest treball d’investigació històrica, rodat a Mallorca, Madrid, L’Havana i Santiago de Cuba, narra la vida de dos grans personatges històrics a través d’un objecte molt especial, una cadira feta de tronc de palma propietat d’Antonio Maceo que Valeariano Weyler es portà a Mallorca com a trofeu de guerra l’any 1897.

Un relat històric de plena actualitat, ja que la cadira de Maceo ha estat cedida a Cuba el passat dia 23 de novembre pel president del Govern espanyol Pedro Sánchez, durant el seu recent viatge oficial a l’illa.

La Cadira i el General. Una història entre Cuba i Mallorca serà emès el proper dimarts 27 de novembre a la Televisió Pública de les Illes Balears IB3 dins l’espai L’Hora D.

L’Hora D s’emet cada dimarts a les 22.40 h a IB3 Televisió. Segueix l’etiqueta #HoraDIB3 i envia’ns els teus comentaris.