L’HORA D
Miquel Barceló i Enrique Vila-Matas a El dia de la sípia

Dissabte a les 23.50h

El dia de la sípia” documenta la trobada entre Miquel Barceló i Enrique Vila-Matas al taller parisenc del pintor que havia de retratar l’escriptor. Els dos personatges units per una mateixa generació i que no s’havien trobat mai es lliuren a una jornada de confessions i intensos diàlegs plens de referències generacionals. Una visita a un segon taller del pintor accentua la complicitat entre els dos artistes i propicia el naixement d’una col·laboració, un text literari per acompanyar una exposició de Barceló, que servirà com a fil conductor del documental.

Després, es tornarà a emetre “Vidre de Meravelles”, una immersió total del cineasta Manuel Huerga a l’univers creatiu del pintor, que el va seguir durant el procés de creació del gran ‘Vidre de Meravelles’ de Miquel Barceló, un mural efímer de 190 metres creat amb fang damunt dels vidres de les galeries de la Biblioteca Nacional de França de París.

“L’Hora D”, el programa en què cada setmana es dona veu a històri esinteressants i desconegudes que tenen relació amb la nostra terra. Així mateix, el programa és també una clara aposta per donar suportal sector audiovisual.

“L’Hora D” s’emet els dissabtes a les 22.30 h, a IB3 Televisió.

L’Hora D