L’HORA D
Raska-yú

Dimarts a les 22.40h

Raska-yú, 100 anys de Bonet de Sant Pere és un documental que vol retre homenatge a una de les grans figures de la música balear, el mestre Bonet de Sant Pere.

Narrat cronològicament per Jaume Noguera, Rasca-yú explicael moment musical del qual fou testimoni i part activa el mestre Bonet-l’arribada del swing i dels nous ritmes a les Illes i a Espanya-que fan d’ell un personatge imprescindible per entendre molts aspectes de la realitat actual illenca: tant per la seva importància musical com per la promoció turística que varen representar  les seves cançons.

I és que, als anys 50, centenars de parelles de l’època s’enamoraren ballant “Carita de ángel”, “Carpintero, carpintero” i “A la pálidaluz de luna” i nombrosos matrimonis joves vengueren a Mallorca a passar la “lluna de mel” gràcies a temes com “Bajo el cielo de Palma” i “Canto a Mallorca”.

Bonet també fou l’introductor de la guitarra elèctrica a l’Estat espanyol i el primer a enregistrar-hi una cançó en anglès. Una vida plena d’aventures i d’èxits que el documental recorda amb familiars, amics i professionals que el conegueren.

Raska-yú, 100 anys de Bonet de Sant Pere, el proper 6 de novembre a IB3 Televisió.

‘L’Hora D’ és un espai de documentals que vol acostar a l’espectador d’Ib3 tot tipus de matèries que van des de temes que analitzen esdeveniments d’actualitat fins a processos culturals o socials de major durada històrica.

L’Hora D s’emet cada dimarts a les 22.40 h a IB3 Televisió. Segueix l’etiqueta #HoraDIB3 i envia’ns els teus comentaris.