política

L’IB-Salut haurà de col·locar cartells informatius també en català als centres de salut

La comissió de seguiment del pacte del Govern sobre política lingüística ha determinat també que hi ha d'haver major coordinació entre el Servei de Salut i l'oficina de Drets Lingüístics


L’IB-Salut haurà de col·locar abans d’octubre cartells informatius als centres de salut també en català, després de les queixes d’usuaris catalanòfons perquè no hi havia cartelleria en una de les dues llengües oficials de les Balears. A més, Salut investigarà totes les reclamacions per discriminació lingüística i si s’escau s’expedientarà els sanitaris que es neguin a atendre en català.

Així s’ha decidit en la comissió de seguiment dels partits del pacte del Govern sobre política lingüística. La reunió havia estat convocada per tractar les divergències sorgides entre els socis de govern entorn de la política lingüística, especialment en l’àmbit de la sanitat, un sector que aglutina el 40 per cent de les denúncies per discriminació lingüística.


 més info “Atendre en català, no és només per normativa, sinó per bona atenció en general”

Aquesta passada setmana la secretaria autonòmica de Política Lingüística, Agustina Vilaret, va criticar contra el Servei de Salut de Balears per les queixes de pacients, que han denunciat l’atenció de metges que no han volgut atendre-los en català: “Que el metge no t’entengui en català és una qüestió de vulneració de drets”.

El Govern també s’ha compromès a una major coordinació entre el Servei de Salut i l’Oficina de Drets Lingüístics per actuar en casos de discriminació lingüística: “Tots els ciutadans de les Balears tenen el dret de ser atesos en la seva llengua pròpia a l’administració pública”.

Socialistes, Més per Mallorca i Unides Podem donen per superada d’aquesta manera la tensió dels darrers dies arran de denúncies sobre presumptes agressions lingüístiques en l’àmbit sanitari.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Parlament rebutja els pressupostos generals de l’Estat

L'oposició els qualifica d'"estafa" per a les Balears

El batle de Palma es compromet a no pujar els impostos “ni el 2022 ni el 2023”

L'Ajuntament de Palma celebra avui i demà el Debat de l'Estat de la Ciutat