política

L’IB-Salut haurà de col·locar cartells informatius també en català als centres de salut

La comissió de seguiment del pacte del Govern sobre política lingüística ha determinat també que hi ha d'haver major coordinació entre el Servei de Salut i l'oficina de Drets Lingüístics


L’IB-Salut haurà de col·locar abans d’octubre cartells informatius als centres de salut també en català, després de les queixes d’usuaris catalanòfons perquè no hi havia cartelleria en una de les dues llengües oficials de les Balears. A més, Salut investigarà totes les reclamacions per discriminació lingüística i si s’escau s’expedientarà els sanitaris que es neguin a atendre en català.

Així s’ha decidit en la comissió de seguiment dels partits del pacte del Govern sobre política lingüística. La reunió havia estat convocada per tractar les divergències sorgides entre els socis de govern entorn de la política lingüística, especialment en l’àmbit de la sanitat, un sector que aglutina el 40 per cent de les denúncies per discriminació lingüística.


“Atendre en català, no és només per normativa, sinó per bona atenció en general”

Aquesta passada setmana la secretaria autonòmica de Política Lingüística, Agustina Vilaret, va criticar contra el Servei de Salut de Balears per les queixes de pacients, que han denunciat l’atenció de metges que no han volgut atendre-los en català: “Que el metge no t’entengui en català és una qüestió de vulneració de drets”.

El Govern també s’ha compromès a una major coordinació entre el Servei de Salut i l’Oficina de Drets Lingüístics per actuar en casos de discriminació lingüística: “Tots els ciutadans de les Balears tenen el dret de ser atesos en la seva llengua pròpia a l’administració pública”.

Socialistes, Més per Mallorca i Unides Podem donen per superada d’aquesta manera la tensió dels darrers dies arran de denúncies sobre presumptes agressions lingüístiques en l’àmbit sanitari.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Tolo Gili es compromet a intentar reintegrar el Pi com a nou president de la formació

L'artanenc ha obtingut el 57% dels vots al congrés del partit i Toni Roldán, el 43%

Tolo Gili, nou president del PI a Balears

L'artanenc ha obtingut el 57% dels vots al congrés del partit i Toni Roldán, el 43%

Francina Armengol: “Ara arriba el moment de dir als empresaris que apugin els sous”

La presidenta del Govern ha recordat que, a diferència del 2008, en aquesta crisi de la Covid ja s'han invertit...

Podem i MÉS s’atribueixen mèrits en el factor d’insularitat mentre l’oposició insisteix en aprovar la fiscalitat del REIB

El PP reconeix que els 110 milions del factor d'insularitat sembla "a priori" una xifra "raonable" però assenyala que si...