X

Llibertat amb càrrecs per als cinc directius de l’APB

Els escorcolls, que ahir es van perllongar fins a la 1 de la matinada, encara continuen a la seu principal de l'organisme públic portuari durant el dematí de dissabte

25/07/2020

Llibertat amb càrrecs per als cinc directius de l’APB

Els cinc directius de l’Autoritat Portuària de Balears detinguts aquest divendres han estat posat en llibertat amb càrrecs aquesta matinada. Els escorcolls, que ahir es van perllongar fins a la 1 de la matinada, encara continuen a la seu principal de l’organisme públic portuari durant el dematí de dissabte.

Durant el dia d’ahir, els investigadors es van desplegar simultàniament a tres de les seus de l’ens públic. La fiscalia anticorrupció cerca proves d’irregularitats en les concessions de les zones d’amarrament. A Maó cercaren l’expedient sobre la concessió d’una zona d’amarraments a Marina Asmen.

L’empresari nàutic Pedro Pons ha declarat a IB3 Notícies que desconeixia que estiguessin acusats de cap delicte i va explicar que havien fet una inspecció a les seves instal·lacions.

A Eivissa, a més de revisar les oficines portuàries, també varen escorcollar el club nàutic de Vila. A Palma, la recerca de documentació es va centrar en la seu de l’APB, al Moll Vell. Quatre dels cinc investigats varen ser presents als escorcolls. El president de l’entitat, Joan Gual de Torrella; el director, Juan Carlos Plaza i els dos màxims responsables de les concessions en zona portuària, el cap de l’àrea d’Explotació i Serveis, Fernando Berenguer, i el cap del departament d’Explotació, Armando Parada.

El cinquè imputat, el consignatari Miguel Puigserver, va ser el primer a quedar en llibertat amb càrrecs. No té ni despatx ni funcions executives a l’organisme. Ell és vicepresident, però només ho és del consell d’administració.

Segons el diari Última Hora, també figuraria en la investigació l’assessora jurídica de l’organisme, l’advocada de l’Estat Maria Dolores Ripoll Martínez de Bedoya, que també forma part del consell d’administració.

La jutgessa d’instrucció número 3 de Palma, que avui està de guàrdia, encara no els ha citat a declarar. Abans volen revisar tota la documentació requisada. A més dels detinguts, també està previst que declarin tècnics de menor rang de l’organisme portuari.


L’ombra de la corrupció torna a planar sobre l’Autoritat Portuària
El Govern, respectuós amb la investigació que afecta a Autoritat Portuària
El president de l’Autoritat Portuària, Gual de Torrella, s’acull al seu dret a no declarar
Els empresaris nàutics de Maó defensen que ells sols van reubicar-se al port

25/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT