ENTREVISTA+LLUM+BARRERA%3A+%E2%80%9CAgafa%E2%80%99m+si+pots+%C3%A9s+un+concurs+entretingut%2C+familiar%2C+on+els+concursants+se+senten+a+gust+i+s%E2%80%99ho+passen+b%C3%A9.+I+aix%C3%B2+es+transmet%E2%80%9D

EPRTVIB informa

ENTREVISTA LLUM BARRERA: “Agafa’m si pots és un concurs entretingut, familiar, on els concursants se senten a gust i s’ho passen bé. I això es transmet”

Periodista de vocació i actriu per essència. La mallorquina Llum Barrera combina el seu dia a dia professional entre l’illa de Mallorca i la península. Dilluns torna amb nous capítols del concurs d’èxit a la televisió pública balear i aviat ho farà a la ficció amb la sèrie Pep. Malgrat el trull del seu dia a dia, es considera una enamorada de la seva estimada Alcúdia i sempre té temps per delectar-nos amb una deliciosa coca de trampó. 

Malgrat que coneixem el teu vessant com a actriu de televisió, cinema i teatre, vares estudiar periodisme i vares fer feina durant anys com a periodista a premsa i televisió. Però, què representa la ràdio per a tu?

És el mitjà on jo volia fer feina, fins que la cosa se va tòrcer cap a la interpretació. Sempre m’ha agradat molt comunicar amb la paraula i suggerir sense necessitat d’imatges.

Campanades, ficció, concurs, gales… Què té pendent fer Llum Barrera a IB3?

Informatius, no? O Balears pel Món, tot i que ara ho tenim fotut…

TV3, Canal Sur, Canàries, ETB, Aragón TV i IB3. On resideix l’èxit del format Atrapa’m si pots?

És un concurs molt dinàmic que compagina preguntes difícils amb d’altres més curioses, enginyoses, d’intuició. Per un lloc o l’altre pots encertar i endur-te’n uns doblerets. Intentar que sigui un concurs entretingut, familiar, on els concursants se sentin a gust i s’ho passin bé. I això es transmet.

Penses que falta més presència de dones presentadores a concursos de televisió?

Per ventura sí. Hi va haver una època, a finals dels 90, on era més habitual trobar dones presentant concursos. Però no sé per què la cosa esva anar reduint a magazins matinals. Tampoc hi ha dones presentant late nights.

El pròxim 22 de febrer s’estrena la segona temporada de la sèrie Pep a IB3 Televisió. Què ens pots avançar del teu paper en aquesta nova temporada?

Aquesta temporada descobrirem una Joana Ma més feble, no tan segura d’ella mateixa, més desorientada… I això la farà patir un poc. No acabarà de trobar el seu lloc a la família del seu ex, en Pep. Tot i que els menjars i celebracions familiars seguiran essent primordials a ca els Alcover. Serà una temporada divertida i emotiva alhora.

Com és un dia en la vida de Llum Barrera?

Llum: Amb molt de trull. M’aixec molt prest per anar a gravar la sèrie Amar es para siempre. I en tornar l’horabaixa, em relax un poc amb el meu fill i, torna-m’hi torna-hi a estudiar guions. Pero m’ho pas bastant bé.

Molts hem tret “el cuiner que portam dins” durant aquesta pandèmia. Quin menú ens prepararia Llum Barrera un dia a casa seva?

A mí no m’ha servit, sincerament. Tenc una parella que cuina tan bé, que cada pic que ho intent qued fatal devora ell. Això sí, una coca de trempó o pebres torrats te la puc fer.

Amar es para siempre, Servir y proteger, La Caza…. Grans ficcions on t’hem vist a escala nacional. Com pot na Llum amb tot?

Descansant sempre que puc i agafant forces per arribar a tot. Tenint el cap molt clar i concentrat en cada cosa que faig. Això sí, quan toca desconnectar, també ho faig molt bé. Res m’agrada més que fer un bon dinaret amb els amics, que se sol allargar fins al sopar. Fer unes bones rialles t’allarga la vida.

Penses que el sector audiovisual i les produccions que s’han gravat a Mallorca com La Caza, Treufoc, poden ajudar a donar la visibilitat a l’illa com a destinació turística?

Sense cap dubte. Els meus companys de La Caza se n’anaren encantats i meravellats de Mallorca. La majoria o no la coneixien o la recordaven massificada i com un destí poc amable. Vàrem tenir la sort de poder rodar a llocs buits, nets i meravellosos. Es pot veure a la sèrie que Mallorca, les illes, són un plató de cinema fantàstic. Estic ben segura que enguany, quan puguem tornar a viatjar, molt d’ells repetiran.

Què recomanaries del teu estimat municipi d’Alcúdia?

Tot. Som una enamorada del meu poble. Tenim una ciutat romana, Pol·lèntia, part de la història i cultura Mediterrànies. Això no ho pot dir tothom. Passejar per dins el poble, fer compres o prendre un cafetet és molt agradable. A més de les platges i cales. Qualsevol racó d’Alcúdia em fascina.