SOCIETAT

L’OCB i l’STEI valoren positivament el requisit del català a la sanitat, però puntualitzen: “Encara queda feina per fer”

El Govern assegura que mai no ha posat en dubte el requisit de la llengua pròpia en el processos de funció pública de les Illes


El Govern de les Illes només exonerarà del requisit del català metges i infermers d’una quinzena d’especialitats sanitàries difícils de cobrir, considerades deficitàries. A la resta, un 80 % de les places oferides, manté el català com a requisit, amb dos anys de moratòria per obtenir-ne la titulació.

L’anunci d’aquesta modificació l’ha fet la presidenta Francina Armengol al Parlament aquest dimecres dematí, a poques hores que tengués lloc el Consell Social de la Llengua Catalana, celebrat avui horabaixa a les instal·lacions de la Universitat de les Illes Balears. Un consell social que s’havia demanat d’urgència, dies abans de l’anunci fet avui per la presidenta Armengol.

En acabar el consell social, l’Obra Cultural Balear i l’STEI-Intersindical han valorat la definitiva exigència del català per part de l’IB-Salut per al 80 % de les places d’estabilització. Ambdues organitzacions valoren positivament la decisió del Govern, però també asseguren que encara queda “feina per fer”.

Per la seva part, el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha assegurat, a la sortida del Consell Social de la Llengua Catalana, que el Govern mai no ha posat en dubte el requisit del català en el processos de funció pública de les Balears. I ha afegit: “Aquests dies de confusió i tensions no han estat positius per a la llengua pròpia de les Illes”.


 més info El Consell Social de la Llengua no va votar una declaració contra la política lingüística del Govern
 més info L’exigència del català a la sanitat: cronologia d’un pols polític, social i jurídic

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |