X

L’ocupació del bus-VAO a l’estiu se situa entre un 7% i un 10%, segons el Consell de Mallorca

La institució insular lliura a la DGT un nou informe sobre aquest carril, en què s'indica que cada vegada són menys els conductors que l'utilitzen

08/11/2023

L’ocupació del bus-VAO a l’estiu se situa entre un 7%25 i un 10%25, segons el Consell de Mallorca

Imatge d'arxiu.

Redacció

El Consell de Mallorca lliura a la DGT un nou informe sobre el carril bus-VAO. Segons aquest estudi, cada vegada són menys conductors els que l’utilitzen. Les xifres presentades indiquen que, durant l’estiu passat, l’ocupació mitjana del carril fou d’entre el 7% i el 10%, mentre que la dels altres dos carrils va ser del 65%. A més, asseguren que els accidents s’han duplicat i han passat dels 27 sinistres que hi va haver l’any 2022, quan no hi havia aquest carril, als 55 que duim des de la seva posada en marxa. Per contra, en l’altre sentit d’aquesta via, on no hi ha bus-VAO, el nombre de sinistres ha disminuït de 37 a 32.

En un comunicat, el Consell subratlla que es compleixen tres mesos des que va sol·licitar a la DGT una resolució per fer efectiva la retirada d’aquest carril, si bé encara no ha obtingut cap resposta. Per això, el Consell hi ha aportat noves dades amb un informe tècnic del Departament de Carreteres en què es corrobora la necessitat d’eliminar aquesta infraestructura, que va entrar en funcionament com a prova pilot el novembre de 2022. En l’informe anterior, lliurat a la DGT el mes d’agost passat, es tenien només en compte els mesos d’hivern. Aquest nou estudi actualitzat comprèn des de l’1 de gener fins al 31 d’octubre d’enguany i es compara amb l’any 2022, quan encara no estava en funcionament el carril bus-VAO.

Javier de Juan: “És absurd que es digui que el bus-VAO és el causant de més sinistralitat”

El conseller del PSIB-PSOE de Mallorca manifesta que les dades que es recullen en aquest nou informe s’utilitzen per justificar una mesura presa d’abans. De Juan afirma que “és absurd que un carril com el bus-VAO sigui el causant de més sinistralitat a la carretera” i afegeix que “el govern de Galmés tergiversa, una vegada més, la realitat”. El conseller socialista explica que continuaran defensant el bus-VAO “per millorar la mobilitat i que s’hauria d’estendre a diferents entrades de Palma per millorar la connectivitat. Cerquen qualsevol excusa per executar el seu programa, que és més asfalt i més carrils.”

 

Notícies relacionades >

08/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris