Incendi forestal descontrolat a Andratx: les flames han cremat unes 70 hectàrees
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
El grau d'ocupació de les places turístiques el febrer va ser del 44,4%, gairebé la mateixa que la mitjana espanyola
Imatge d'arxiu d'un hotel de Mallorca
10La major pujada de preus hotelers s’ha donat a Balears, amb un 33,5% respecte a febrer de 2021. La continua Madrid, amb un 32,3% mentre que l’únic descens es va donar a Melilla, amb una caiguda del 0,5%. De fet, els preus dels hotels continuen pujant una mitjana del 23,9% i acumulen ja nou mesos consecutius d’augments. La rendibilitat del sector va acostant-se als nivells precovid, amb una millora de l’ingrés per habitació disponible (RevPAR), que se situa en 45,6 euros (49,2 euros en 2019), reflex de l’augment de l’ocupació.
Els ingressos per habitació ocupada (ADR) -que només té en compte les habitacions utilitzades i no tots els disponibles com fa el RevPAR- van aconseguir els 87,8 euros, un 45,2% més que en 2021 i per sobre dels 83,6 euros de febrer de 2019.
Per categories, el major increment de preus es va registrar als hotels de cinc estrelles (30,8%), seguit dels de quatre (23,5%)
Grau d’ocupació del 44,4%
El grau d’ocupació de les places turístiques de Balears al febrer va ser del 44,4%, gairebé la mateixa que la mitjana espanyola del 44,7%, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Canàries i Madrid van ser les comunitats amb una major ocupació hotelera amb un 61,6% i un 46,2%, respectivament.
Les pernoctacions als hotels espanyols van sumar 13,6 milions, més de cinc vegades sobre febrer de l’any passat (2,4 milions), però encara per davall dels 16,5 milions d’aquest mes de 2019, abans de la pandèmia. Les xifres de febrer reflecteixen una forta estirada de les arribades de viatgers respecte a gener (10,5 milions), mes que sol ser el més fluix per al turisme però que a més encara reflectia un cert impacte de l’expansió de la variant ómicron de la covid després del Nadal.
Segons les dades difoses aquest dimecres per l’INE, les nits consumides pels no residents van sumar 7,5 milions i les dels residents, 6 milions.
Britànics i alemanys trien, sobretot, Canàries
Els viatgers procedents del Regne Unit i Alemanya van sumar 2,85 milions de nits, el 23% i el 14,4%, respectivament, del total de les de no residents. Aquest fet consolida les posicions tradicionals del turisme espanyol, que en la pandèmia es van veure alterades en favor del turisme francès. Els més nombrosos van ser els britànics (342.670), seguits dels francesos (282.700) i alemanys (202.811). Els francesos pernocten una mitjana de tres nits i britànics i alemanys, entorn de cinc nits.
Els destins principals dels viatgers residents a Espanya van ser Andalusia, Madrid i Catalunya, que copen gairebé el 50% de les nits, en tant que els estrangers van optar sobretot per Canàries (51% del total), Catalunya i Andalusia. El grau d’ocupació de les places al febrer va ser del 44,7%, un 170% més que fa un any, i en cap de setmana aquesta taxa puja al 54,5%. La major ocupació es va donar a la Vall d’Aran, al Pirineu lleidatà, coincidint amb la temporada d’esquí, amb gairebé un 80% en cap de setmana.
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
Els treballadors de l'empresa funerària municipal de Palma han tengut un bon ensurt quan han vist que el cos de la dona es movia
L'alerta taronja continua activa a les Balears per fort vent i mala mar
S'ha detingut l'home que viatjava amb la víctima i han avisat la Policia Nacional. La policia científica i Homicidis hi fan feina