X

L’Oficina Anticorrupció arxiva la investigació sobre la presumpta vacunació irregular de Sofia Alonso

L'organisme ha acceptat les al·legacions de la consellera de Drets Socials de Mallorca i ha conclòs que no hi va haver cap irregularitat

04/05/2022

L’Oficina Anticorrupció arxiva la investigació sobre la presumpta vacunació irregular de Sofia Alonso

La presidenta de l'IMAS, Sofia Alonso, en una imatge d'arxiu.

L’Oficina Anticorrupció ha arxivat la investigació sobre la presumpta vacunació irregular de la presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso. L’organisme ha acceptat les seves al·legacions i ha conclòs que no hi havia cap irregularitat.

La també consellera de Drets Socials al Consell de Mallorca es va vacunar el 27 de desembre del 2020 a la residència Oms-Sant Miquel de Palma juntament amb altres dirigents i càrrecs de l’IB-Salut. En aquell moment, Alonso era directora de Gent Gran de la institució insular. Aquell dia començava la campanya de vacunació contra la Covid-19 a la població per franges d’edat, ja que escassejaven els vaccins.

Alonso sempre ha defensat la seva innocència en la vacunació. La responsable de l’IMAS ha explicat que els encarregats de vacunació de l’IB-Salut la van convidar a vacunar-se aquell dia per evitar llançar algunes dosis.

L’Oficina ha considerat que “no es pot qüestionar” el procediment de vacunació que es va dur a terme a la residència  Oms “per tal de poder emprar el màxim de vacunes que anaven a finalitzar el termini” de caducitat. L’organisme també assenyala que “no pot valorar la necessitat i oportunitat que Alonso estigués en aquell moment a la residència i que hagués estat destinatària d’una de les dosis sobrants aquell dia”.

L’Oficina acredita que Alonso formava part del personal d’Administració de la residència la Bonanova, com a directora en funcions, i que tenia el seu despatx en una altra residència, per la qual cosa, és “raonable la seva inclusió en el Grup 1 de vacunació” i l’Oficina “no considera que existeixin indicis d’incompliment del protocol de vacunació”.

L’expedient d’investigació es va arxivar una primera vegada per defecte de forma. Amb tot, l’Oficina Antifrau va reobrir la causa el passat mes de març en considerar que els fets investigats no havien prescrit. L’organisme també ha investigat la vacunació del director d’Atenció Primària, Miquel Caldentey; i la regidora de Pollença, Francisca Cerdà, per rebre el vaccí abans d’hora.


Caduca l’expedient d’Anticorrupció per les vacunacions d’alts càrrecs

04/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris