Espanya accedeix a acollir una part dels refugiats rescatats per l’Open Arms

El vaixell es troba enfront de Lampedusa després que la justícia italiana cancel·làs la prohibició de Salvini

Espanya ha accedit finalment a acollir una part dels tripulant del vaixell de l’Open Arms que fa catorze dies que naveguen a la recerca d’un port segur. Fins ara l’Executiu central havia assegurat que les costes espanyoles no podien assumir l’arribada de més persones refugiades però sembla finalment que el govern en funcions de Sánchez ha canviat de parer.

Així, el govern espanyol podria acollir un 10% de la tripulació col·laborant en un programa de repartiment coordinat per la Comissió Europea i que també comptarà amb la col·laboració de França i Alemanya. “El Govern cerca una solució europea, ordenada i solidària”, han declarat fonts de la Moncloa.L’objectiu és propiciar una solució pels 147 immigrants que viatgen a bord de l’Open Arms i que varen ser rescatats en alta mar. Aquest pla es plasmarà en un acord europeu i podria implicar una desena de països dels Estats membre.

L’ Open Arms es troba en aigües italianes, enfront de l’illa de Lampedusa (sud), després que la Justícia del país cancel·lés el dimecres la prohibició del ministre italià de l’Interior, Matteo Salvini, en contra seva.

El primer rescat de l’Open Arms es va produir el dijous 1 d’agost, quan va salvar de l’aigua 55 persones, entre ells dos bebès bessons i una embarassada.

El segon es va donar en plena nit, l’endemà, quan va socórrer 69 persones, entre elles dos nens i dues dones embarassades i, l’últim,  la matinada del 10 d’agost, quan va salvar a 39 persones.