L%26apos%3Boposici%C3%B3+demana+retardar+el+toc+de+queda+a+la+mitjanit

L’oposició demana retardar el toc de queda a la mitjanit

El president del PP, Biel Company, ha demanat aquest dilluns al Govern que ampliï a les Illes fins a la mitjanit el tancament de bars i restaurants, així com d’altres espais d’oci nocturn, com cinemes i teatres, per així fomentar l’activitat del sector i aconseguir un equilibri entre salut i economia.

Company recorda que la presidenta, Francina Armengol, va descartar la setmana passada el toc de queda i critica que aquest diumenge passat decidís sumar-se a aquesta iniciativa, ja que considera que “aquestes anades i vingudes confonen a la societat i creen incertesa”.

Ciutadans ha reclamat al Govern que escolti l’hostaleria. La portaveu adjunta de la formació taronja al Parlament, Patricia Guasp, ha reclamat, a més, “un pla de rescat i un pla de xoc” que ajudi a tots els sectors.

Guasp ha criticat que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, “hagi deixat soles a les comunitats autònomes”, pel que ha demanat un “pla nacional de contenció” que coordini aquests criteris per a totes les comunitats.

“No es poden anunciar unes restriccions sense anunciar alhora un pla de xoc per a tots els sectors que es veuen abandonats per aquestes restriccions”, ha retret Guasp.

El PI, per part seva, també demana que el toc de queda comenci a la mitjanit. La portaveu del grup parlamentari, Lina Pons, ha considerat que, amb el toc de queda a les 23.00 hores, “molts restauradors es veuran obligats a tancar les portes dels seus negocis”. “Creim que l’equip d’Armengol ha calculat erròniament les noves mesures”, ha afegit.

Pons ha assenyalat que el primer que ha de fer la presidenta és arribar a consensos amb els restauradors perquè “si no es flexibilitzen els horaris, hauran de tancar per sempre“.

D’altra banda, el portaveu parlamentari de VOX, Jorge Campos, ha demanat al Govern que retardi el toc de queda fins a les 12 hores per a “ajudar en alguna cosa al sector de l’hostaleria i la restauració” i ha criticat les mesures imposades a Balears.

“Estam davant l’evidència d’un Govern que ens enfonsarà econòmicament”, ha retret Campos, i ha afegit que no comprèn que el virus no entengui “de fronteres però sí d’horaris“.