societat

L’últim balanç del coronavirus a les Balears: 222 casos més (3.380 en total), 2 morts i 31 curats

Les dues persones persones que han mort eren usuaris de residències de persones majors de les Illes


El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins avui 3.380 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, 222 més que divendres passat.  Així, seguint amb els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 3.275 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 2.900 corresponen a Mallorca, 125 a Menorca, 234 a Eivissa i 16 a Formentera.

D’altra banda, 2.302 persones s’han curat, 31 més que divendres. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia ha notificat dues defuncions noves per COVID-19 i l’acumulat a les Balears és de 232 persones mortes a causa del coronavirus.

Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 846 casos de COVID-19 actius, 189 més que divendres.   

LA SITUACIÓ ALS HOSPITALS

El Servei de Salut, per la seva banda, informa que avui hi ha 1.233 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes persones, hi ha 98 casos en atenció hospitalària (10 a l’UCI) i 1.135 a primària. Entre aquests casos s’inclouen també persones amb infecció per COVID-19 superada.

Per illes, a Mallorca hi ha 92 persones hospitalitzades (35 de les quals per causes socials, no clíniques) i 10 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 1.076 persones són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària.

A Menorca no hi ha cap persona ingressada a l’Hospital Mateu Orfila i 20 són ateses en el domicili per part de primària.

A Eivissa són 6 les persones hospitalitzades. A més, 39 casos confirmats són seguits a Eivissa en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut i cap a Formentera.

Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 166 que es troben en vigilància (147 a Mallorca, 6 a Menorca i 13 a Eivissa) i 34 que tenen el contagi actiu (32 a Mallorca, 1 a Menorca i 1 a Eivissa). En total, s’han notificat 392 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han duit a terme 208.739, la qual cosa suposa 6.269 més que divendres. En total són 165.135 PCR,  10.820 tests ràpids d’anticossos i 32.784 serologies.

LA SITUACIÓ A LES RESIDÈNCIES

Quant a la situació a les residències de gent gran, els centres han notificat que dues persones han mort, i el total acumulat d’usuaris de residències que han perdut la vida és de 91. També hi ha 1 usuària positiva, la qual roman ingressada, i 6 treballadors tenen el contagi actiu.

A les residències per a persones amb discapacitat no hi ha cap cas actiu.


La majoria de casos de COVID-19 importats a les Illes provenen d’altres zones d’Espanya
Els hospitals públics ja reserven llits davant l’increment de casos de Covid-19

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Fracassa la negociació per intentar reactivar l’escorxador de Ciutadella

l'Ajuntament diu que els treballadors no accepten cap proposta. Mentre, l'altre escorxador de l'illa, el de Maó, avisa que no té prou personal per assumir més volum de feina

Es Castell tindrà el primer parc fotovoltaic públic de Balears

El projecte preveu que els ciutadans cobreixin 700.000 euros, més de la meitat de la inversió total

Manacor suspèn els concursos de Sant Antoni

De moment no s'han anul·lat les festes a l'espera de veure com evoluciona la pandèmia

L’IMAS reconeix que ha faltat “visió de conjunt” per actuar davants els casos d’abusos a menors tutelats

Aquest dimecres s'han conegut les conclusions de l'informe d'experts en relació amb els casos confirmats en els centres de tutela