política

Selva i Santanyí reben les subvencions de Madrid per les DANAs de 2019

Són 50.000 per Selva i 12.250 per Santanyí per reparar infraestructures malmeses. Els consistoris expliquen que la quantia només permetrà fer petites actuacions


El Govern central pagarà uns 50.000 euros a Selva i 12.000 a Santanyí pels danys ocasionats pels temporals d’agost i setembre del 2019. És una subvenció per reparar infraestructures malmeses. Però la quantia de les ajudes només permetrà fer-hi petites actuacions, en comparació amb obres molt més importants que els dos consistoris tenen previstes o que ja han fet.

A Selva, el batle Joan Rotger explica que els doblers serviran per arreglar “síquies, torrentons i el punt del Torrent de Massanella conegut com les passadores”, que és un dels indrets singulars dels camins del municipi. Fa poc més d’un any, una torrentada es va endur algunes de les pedres passadores que hi ha a la vorera i que serveixen per creuar el torrent. És un dels desperfectes que s’arreglaran amb les subvencions del Govern central.

En total, el projecte serà de 100.000 euros, que serviran per fer-hi diverses petites actuacions, i s’ha d’adjudicar en tres mesos. La meitat ho pagarà el Govern central i els altres 50.000 euros, el consistori.

Però les obres més importants seran al torrent de Caimari, per eixamplar-ne el llit i desviar les canalitzacions d’aigües residuals fora del torrent. Això no està inclòs dins aquest projecte pagat per l’Executiu central, sinó que serà subvencionat pel Govern balear, i s’executarà el 2021.

D’altra banda, Santanyí rebrà 12.500 euros pels danys causats pel temporal de finals d’agost del 2019. La DANA va deixar grans destrosses a nuclis com Cala Llombards o Cala Santanyí, enduent-se elements com voreres, parets o torres de vigilància. El consistori ho considera insuficient i expliquen que només es cobrirà una part ínfima de les despeses ocasionades.


El balanç de les tempestes: 159 incidents, 100 litres per m² i 12.000 llamps
El Govern central destinarà 774 milions a mesures urgents per la DANA i altres catàstrofes naturals
La DANA provoca 12 incidents lleus a Mallorca per vent i fortes pluges

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Llorenç Galmés, candidat a presidir el PP de Mallorca

Si no hi ha sorpreses de darrera hora, l'exbatle de Santanyí i actual portaveu del PP al Consell de Mallorca, serà l'únic candidat

Iago Negueruela justifica les mesures de restricció: “No podem córrer riscos”

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball s'ha reunit avui amb el sector de la restauració per arribar a...

“No renunciem a pensar que podem tenir molts de vacunats en arribar l’estiu”

La Delegada del Govern Central, Aina Calvo, fa una crida a no deixar-se arrossegar pel pessimisme davant les notícies del...

La drecera legal que va agilitzar l’ampliació de Son Salomó impedeix ara a Ciutadella cobrar 856.000 euros

Son els corresponents a la llicència d'obres que no va atorgar perquè el projecte va obtenir la utilitat pública