El+documental+%C3%A9s+un+raonament+de+les+amenaces+que+planegen+sobre+la+nostra+illa

El documental és un raonament de les amenaces que planegen sobre la nostra illa

El documental “Mallorca, l’illa mare” és un raonament de la importància de la vida salvatge i les amenaces que planegen sobre la nostra illa. Es projectarà en el marc de la 13a Mostra de Cinema de Muntanya de Palma. És coproduït per IB3 i realitzat per la productora Paleàrtica. La preestrena tendrà lloc el pròxim dimarts 25 d’octubre a les 19 h, al Teatre Principal de Palma Mallorca. S’emetrà pròximament a IB3 Televisió.

 

Toni Escandell i Marina Seguí són els directors d’aquest documental, en què l’illa mare ens conta en primera persona quina és la seva biodiversitat i la seva història d’ençà de l’arribada dels humans. Començant per la seva estimada serra de Tramuntana, Mallorca ens descriurà els seus espais naturals i els habitants que hi viuen. Muntanyes, boscos, valls, prats… Fins a arribar a la mar. Un al·legat sobre la importància de la vida salvatge i les amenaces que planegen sobre la nostra illa.

La Mostra de Cinema de Muntanya de Palma

La Mostra de Cinema de Muntanya de Palma (MCMP) és una mostra de cinema documental internacional sobre muntanya i natura, que es duu a terme a Palma des de l’any 2010. Disposa d’una secció competitiva de curtmetratges i una secció no competitiva. La programació inclou films i documentals sobre expedicions, esports de muntanya i també sobre aspectes com la conservació de la natura, la solidaritat, la igualtat i les comunitats locals. Es complementa amb un programa d’activitats paral·leles, com presentacions de llibres, taules rodones, audiovisuals, exposicions i concerts.