mallorca

Manacor acumula pèrdues del 70 per cent arran del tancament perimetral

L'Ajuntament troba insignificants els 200 mil euros que la Conselleria de Transició Ecològica i Sectors Productius destinarà als municipis que patiren confinaments perimetrals

Manacor+acumula+p%C3%A8rdues+del+70+per+cent+arran+del+tancament+perimetral

Bàrbara Fons fa 45 anys que té una botiga al centre de Manacor. Mai, en tots aquests anys, no havia vist una crisi amb aquesta. Fa 10 dies que s’ha aixecat el confinament perimetral i diu que molt, amb bones, es van reactivant les vendes perdudes: “encara que jo don l’hivern per perdut”, diu.

Més o menys igual ho veuen a cada portal.  Els comerciants noten que el calaix és més ple d’ençà que s’aixecà el tancament perimetral i  han confirmat que els seus clients són, en gran part, de pobles del voltant.

Així i tot, la recuperació, opinen, és lenta. PIMEM hi posa dades. Segons la patronal, el cop del confinament ha estat fort. Calculen pèrdues del voltant del 70 per cent durant les setmanes de tancament: “devem haver recuperat un 20 per cent de l’activitat”, aporta Mateu Català. 

Per apuntalar la reactivació, la ciutat avui ha rebut el suport institucional in situ del Govern. El conseller de Transició Ecològica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, diu que l’Executiu estarà al costat dels petits empresaris i ha explicat l’esmena als pressuposts del Govern que habiliten 200 mil euros per compensar les pèrdues en el cas de municipis confinats perimetralment. Per tant: Vila, Manacor, Sant Antoni i algunes barriades de Palma.

Per al batle, insuficient: “ens pareix una quantitat insignificant si la comparam amb els doblers que ha posat damunt la taula Manacor”. De fet, en els propers dies l’Ajuntament posarà 800 mil euros en circulació, per gastar en vals de compra a botigues de la ciutat.


Manacor sol·licita a Salut mesures “efectives” si es prorroga el confinament perimetral
Manacor retorna a la nova normalitat
Manacor inicia una campanya comercial per atreure clients dels pobles veïnats

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Dos germans de Manacor troben a fora vila una moneda del regnat de Jaume II

La seva curiositat per saber més de la troballa va fer que la duguessin al Museu d'Història Manacor, on l'han...

Les varietats locals de Mallorca, en promoció

L'Associació de Varietats Locals de Mallorca difondrà vídeos per donar a conèixer la tasca que duen a terme de promoció del producte local

Destinen 9 milions d’euros a la millora de la xarxa de sanejament de la Platja de Palma

Les canalitzacions són dels anys 70 i que han quedat obsoletes

Detinguts dos joves per un delicte de robatori amb violència i intimidació a Palma

Varen robar un rellotge d'alta gamma al client d'un hotel de Palma i la cartera a un trasportista al barri...