X

Marga Prohens: “Ja no es pot seguir creixent en volum. El creixement ja no s’està traduint en benestar”

La presidenta del Govern presideix la primera taula per al pacte social i polític per abordar el model turístic

22/05/2024

Marga Prohens: “Ja no es pot seguir creixent en volum. El creixement ja no s’està traduint en benestar”

La presidenta del Govern Marga Prohens. EFE/ Miquel A. Borràs

La presidenta del Govern, Marga Prohens, presideix avui dimecres la primera taula per al pacte social i polític per a la transformació del model turístic que se celebra a la seu de l’Escola d’Hoteleria de la UIB i en la qual hi ha representants del sector econòmic, social i polític de les Illes Balears.

En la seva intervenció inicial Prohens ha reconegut que “el sector turístic, com altres sectors, té unes externalitats negatives que cal afrontar i cal gestionar per minimitzar”. En aquest sentit, ha afegit que l’actual model turístic ha conduït a una “realitat incontestable que tots compartim” i en la qual, assegura, “no es pot continuar creixent en volum”.

“El creixement ja no s’està traduint en benestar i el fet de ser un territori fràgil i limitat ens obliga a xerrar de gestió, de sostenibilitat i de límits” ha apuntat la presidenta.

Segons Prohens “parlar de límits és parlar de contenció i és també la millor manera de defensar el turisme i els interessos de les Illes Balears com a destinació”. L’objectiu és, segons la cap de l’executiu de les illes, “fer compatible aquest model econòmic amb el benestar dels residents, uns residents que han anat perdent poder adquisitiu i renda per càpita de manera progressiva els darrers anys”.

Notícies relacionades >

22/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT