X

Prohens manté les seves declaracions sobre els llits elevables perquè “així ho han reconegut” les Kellys

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha criticat les paraules que va fer en una entrevista la presidenta del PP balear i li ha demanat una rectificació

29/03/2023

Prohens manté les seves declaracions sobre els llits elevables perquè “així ho han reconegut” les Kellys

La diputada i presidenta del PP a Balears, Marga Prohens, aquest dimecres als corredors del Congrés a Madrid.

Redacció

La presidenta del PP a Balears, Marga Prohens, ha justificat les seves polèmiques declaracions sobre els llits elevables als hotels perquè “així ho han reconegut les cambreres de pis”. Prohens, en una entrevista a Canal 4, va declarar que la instal·lació d’aquests tipus de llits als establiment hotelers, i que s’obliga en la nova Llei de turisme, “és la major beneiteria de la política turística a les Illes”.

La també diputada del PP al Congrés, en ser preguntada pels periodistes als corredors de la cambra baixa, ha explicat que està a favor de les demandes de les Kellys com és millorar la càrrega de feina i el reconeixement de malalties profesionals, però ha assenyalat que segons les mateixes cambreres van expressar que “els llits elevables no era el que havien demanat ni solucionava la seva problemàtica”.

Davant les crítiques de les ministres Irene Montero i Yolanda Díaz, Prohens les ha demanat que “facin manco tuits i que treballin una miqueta més”.

En aquest sentit, la vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha lamentat les declaracions de Prohens i ha demanat al president del PP nacional, Alberto Núñez Feijóo, que rectifiqui la presidenta del PP balear. “Li demanaria que estudiï un poc les normes de prevenció de riscos laborals, està ben estudiat que el sector de les cambreres de pis ha de poder desenvolupar les seves funcions amb condicions de salubritat”, ha declarat la ministra, la qual ha aprofitat per agrair el sector hoteler que “sí desplega aquest sistema de llits elevables”.

El polèmic dinar amb José María Rodríguez

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, també ha carregat contra la presidenta del PP balear, Marga Prohens, per la seva trobada amb José María Rodríguez, condemnat per corrupció en el cas Over. Marlaska ha aprofitat la pregunta de la diputada popular Ana Vázquez sobre la recent dimissió de la directora general de la Guàrdia Civil. El ministre ha retret a Prohens haver-se reunit “amb un corrupte que va haver de renunciar al càrrec de delegat del govern per pressions a la Guàrdia Civil”.

La líder dels populars a les Balears ja va declarar que la reunió amb l’ex dirigent va ser una equivocació.

Però no ha estat l’únic membre del govern espanyol que també ha carregat contra Prohens. La diputada li ha demanat a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, quan limitarà l’Executiu el preu de l’habitatge en la futura llei. La ministra ha aprofitat per retreure-li sobre la trobada amb Rodríguez: “Esper que no sigui aquesta la persona que l’assessora en matèria d’habitatge”.

29/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris