MEMÒRIA NEGRA
El crim de Porto Cristo

Dimarts a les 22.10h

“Memòria Negra” és una sèrie documental que recorda alguns dels crims de més impacte que s’han produït a les Illes Balears durant els darrers 70 anys.

Al capítol d’avui recordarem un crim que va tenir molt ressò a la localitat on es va produir. El 24 de juny de l’any 2014 es trobava el cos d’Àngel Abad, propietari del Restaurant Gorli, assassinat amb dos trets de pistola.

Segons la investigació el crim s’havia comès entre les 7 i les 8 del matí d’aquell mateix dia. Els trets varen produir una hemorràgia massiva i la víctima va morir quasi a l’acte.

La investigació va avançar ràpidament i es va detenir Arnau Matas com a presumpte autor del crim. Es va descobrir que la víctima tenia una relació amorosa amb la dona d’Arnau, fet que demostrava que tenia un mòbil per a cometre el crim. Els agents varen registrar el domicili i tot i trobar tres armes de foc cap d’elles coincidia amb la que s’havia utilitzat en el crim. La necessitat de trobar l’arma es va convertir en una prioritat, ja que sense l’arma homicida no hi havia proves suficients per demostrar la culpabilitat d’Arnau, ja que es declarà innocent. Finalment es va trobar l’arma homicida dins una paret del taller mecànic d’Arnau i el cas del crim de Porto Cristo va quedar resolt gràcies a una labor policial intensa.

 

Memòria negra