MEM%C3%92RIA+NEGRA%3A+%E2%80%98El+doble+crim+de+Porreres%E2%80%9D+i+%E2%80%98Parricidi+a+Portocristo%E2%80%99

MEMÒRIA NEGRA
‘El doble crim de Porreres” i ‘Parricidi a Portocristo’

Dilluns a les 22.40

Al capítol d’avui tractam un doble crim que va trencar la tranquil·litat dels veïnats del poble de Porreres durant l’estiu del 1981. Després de dies de recerca per part de la Guàrdia Civil, els cadàvers de Bartolomé Barceló Garí i Miquel Barceló Llull varen aparèixer a la finca de Son Ramona, pròxima a la localitat. Tots dos havien estat assassinats amb una escopeta de caça. La investigació del cas va dur a la detenció de dos veïnats del poble com a presumptes culpables. Un doble crim que va destapar antics enfrontaments veïnals i que va tenir un final ple de dubtes sobre l’autoria dels fets.

En el segon cas del capítol viatjam cap a Portocristo. Durant la nit del diumenge 1 de juny del 1997 els cossos sense vida de Victorino Bascones i de la seva mare Primitiva Megido són descoberts dins el seu domicili del carrer Sant Simó. Havien estat assassinats amb múltiples punyalades. Un dia després, Víctor Bascones, fill i nét de les víctimes, és localitzat a l’hospital de Manacor, on es troba ingressat per una sobredosi. Se l’havia vist el dia anterior desorientat, amb la roba plena de sang i en evident estat de drogoaddicció. La investigació realitzada pel grup d’Homicidis de la Policia Nacional va aconseguir establir la cadena d’esdeveniments que varen acabar amb el doble crim i amb la detenció del culpable.

Memòria Negra és una docuficció que s’apropa al costat més fosc de la naturalesa humana. Una sèrie que narra, des d’una perspectiva objectiva, les històries criminals que han commocionat la societat balear en els darrers setanta anys.

En aquesta segona temporada, l’espectador podrà conèixer, a través dels protagonistes dels fets i d’experts en la crònica negra, com es desenvoluparen els esdeveniments que varen envoltar els nous casos que presentarem. 30 nous crims repartits en els 13 capítols de la temporada, en els quals incloem, com a novetat, uns capítols que serviran per fer el seguiment de la recerca de dos successos relacionats amb atracaments.

Una producció que ofereix els testimonis d’experts que varen viure els casos en primera persona, com són investigadors, criminòlegs, metges forenses, advocats i periodistes, a més de la recreació de cada crim complementat amb un extens material d’imatges d’arxiu.

Memòria Negra s’emetrà cada dilluns a les 22.40 h a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials amb l’etiqueta #MemòriaNegraB3.

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe, i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.