MEM%C3%92RIA+NEGRA%3A+El+sis%C3%A8+mandament

Dimarts a les 22.15

MEMÒRIA NEGRA: El sisè mandament

Aquesta setmana el programa Memòria Negra realitzarà una retrospectiva del primer cas sentenciat a Espanya per abusos sexuals dins l’àmbit de l’Església, el cas de l’exrector de Can Picafort Pere Barceló, condemnat per l’Audiència Provincial de Palma a la pena de sis anys de presó per abusar sexualment de manera continuada d’una escolana a la casa parroquial. 

Uns fets que van suposar un punt d’inflexió en el tractament judicial dels abusos sexuals en el si de l’Església catòlica i que van propiciar múltiples denuncies per part d’altres víctimes que van veure en la sentència una via perquè els seus casos, fins llavors silenciats, poguessin continuar endavant. 

Memòria Negra és una sèrie documental que tracta de recuperar part dels crims i successos més destacats que s’han  comès a les Illes Balears durant els darrers cent anys. 

En aquesta sisena temporada l’espectador podrà conèixer, a través dels protagonistes dels fets i d’experts en la crònica negra, com es van desenvolupar els esdeveniments que van envoltar els nous casos que presentam. 

Memòria Negra s’emet els dimarts a les 22.15 h, a IB3 Televisió.