MEM%C3%92RIA+NEGRA%3A+Estrena+de+la+sisena+temporada

30 04 2021

MEMÒRIA NEGRA: Estrena de la sisena temporada

Dimarts a la nit arriben nous casos que recuperen crims i successos destacats que s’han produït a les Balears

La sèrie documental Memòria Negra arriba aquest dimarts 4 de maig a la seva sisena temporada a la televisió pública de les Illes Balears. Des de l’any 2017, aquest programa ha tractat de recuperar part dels crims i successos més destacats que s’han produït a les Illes Balears durant els darrers cent anys.

En aquesta sisena temporada l’espectador podrà conèixer, a través dels protagonistes dels fets i d’experts en la crònica negra, com es van desenvolupar els esdeveniments que van envoltar els nous casos que presentem.

Dins els nous capítols l’espectador podrà conèixer tots els detalls de les investigacions de casos com “El crim de Veronika Kovalovska”, “La mort d’Antònia Colom” o el més recent cas d’”Assassinat a Son Bauló”. D’altra banda, en aquest nou lliurament, l’espectador tindrà l’oportunitat de conèixer altres successos que van marcar la història de les Illes Balears, com l’assalt a la terminal de càrrega de l’Aeroport d’Eivissa i acostar-se a personatges que s’han convertit en llegenda dins de la crònica negra, com Cornelia Arends o els germans Isern.

El primer capítol: “El crim de Veronika Kovaloska”

El 16 de gener de l’any 2005 el cos sense vida de la ciutadana eslovaca Veronika Kovaloska es trobà al peu del balcó del segon pis on residia amb la seva parella, Pedro Carmona, a la localitat de Cala d’Or. Tot assenyalava que Veronika Kovaloska s’havia suïcidat llançant-se des del balcó de la seva casa. Així ho va corroborar també el seu nuvi, qui va assegurar que la jove s’havia llançat després d’una forta discussió de parella a l’interior del domicili. Però l’anàlisi forense i determinats indicis trobats en l’escena del crim apuntaven en una altra direcció.

 

Memòria Negra va ser incorporada el mes de juliol del 2020 al catàleg de la plataforma Amazon Prime Video amb una edició remasteritzada i en castellà, que inclou els millors casos de les primeres temporades. Entre els casos que es poden gaudir ja hi ha ‘El doctor mort’, ‘El nen de la maleta’, ‘Els xinesos de Son Banya’ o ‘El Cas Manuel Chinchilla’.

Memòria Negra es va estrenar en 2017 i fins al moment s’han emès cinc temporades gràcies a Offline Produccions i a la direcció de Dani Cuesta.

Aquesta producció és una docuficció que s’apropa al costat més fosc de la naturalesa humana, una sèrie que narra, des d’una perspectiva objectiva, les històries criminals que varen commocionar la societat balear en els darrers setanta anys. La sèrie combina la narrativa de ficció a través de la recreació dels crims i històries amb els testimonis d’experts que van viure els casos en primera persona com a investigadors, periodistes, criminòlegs, forenses i advocats així com un extens material d’imatges d’arxiu.