MEMÒRIA NEGRA
La gran torrentada de l´any 1989

Dimarts a les 22.10h

“Memòria Negra” és una sèrie documental que recorda alguns dels crims de més impacte que s’han comès a les Illes Balears durant els darrers 70 anys.

Al capítol d’avui recordarem un dels esdeveniments més tràgics de la història de les Illes Balears. El 6 de setembre de 1989 Mallorca va patir una de les inundacions més importants de les darreres dècades, la qual va afectar la part oriental de l’illa. Hi van perdre la vida tres persones a l’hotel Corsos de Portocolom i dues més a Eivissa. En poques hores, varen caure més de 200 litres per metre quadrat a zones com Manacor i Porto Cristo. El torrent de sa Cabana, que travessa la ciutat de Manacor, es va desbordar completament. La força de l’aigua va destrossar carreteres, ponts, cases i vehicles i s’hagueren de rescatar persones que vivien a cases aïllades de la plana de Campos pel nivell que assolí l’aigua.

Trenta anys després de l’incident, es va tornar a repetir la tragèdia a la zona de Sant Llorenç i Artà, la qual va causar 11 víctimes mortals i nombrosos desperfectes. Un gran diluvi que va demostrar les terribles conseqüències de la força de l’aigua.

Memòria negra