MEMÒRIA NEGRA
La madona des horts

Dimarts a les 22.15

Aquesta setmana al programa de Memòria Negra, ens acostarem a l’anomenada possessió “Ets Horts”, situada prop del poble de Caimari.

 

Allà, a mitjan any 1914, vivien Catalina Franch i el seu marit Bernardo Solivelles juntament amb els seus dos fills. La relació de la parella era bastant complicada a causa del maltractament que la dona rebia per part del seu marit, qui tenia problemes amb l’alcohol.

Una nit de setembre qualsevol, Catalina Franch va manar cridar el capellà de Caimari, ja que el seu marit acabava de morir d’apoplexia. Una vegada a la casa, el sacerdot no va creure la versió oferta per la dona i va avisar immediatament la Guàrdia Civil.

La recerca posterior va destapar que la mort de Bernardo Solivellas havia estat causada per Catalina, qui l’havia assassinat amb una destral.

Memòria Negra és una sèrie documental que tracta de recuperar part dels crims i successos més destacats que s’han produït a les Illes Balears durant els darrers cent anys.

En aquesta sisena temporada l’espectador podrà conèixer, a través dels protagonistes dels fets i d’experts en la crònica negra, com es van desenvolupar els esdeveniments que van envoltar els nous casos que presentem.

Memòria Negra s’emet els dimarts a les 22.15 h a IB3 Televisió.