MEMÒRIA NEGRA
La mort d’Andrea Budach i el crim del conserge

Dimarts a les 22.15h

Memòria Negra és una sèrie documental que recorda alguns dels crims de més impacte que s’han produït a les Illes Balears durant els darrers 70 anys.

El primer cas del capítol d’avui es va donar a conèixer durant l’any 2002. Agents de la guàrdia civil rebien una informació sobre un crim que s’havia comès durant el mes de juliol de l’any 1998 i que estava sense resoldre. Les investigacions policials varen conduir fins a la desaparició d’Andrea Budach, una dona de nacionalitat alemanya de qui no se sabia res des de llavors. Els investigadors varen interrogar a la seva ex-parella, de nom Marc, qui va acabar confessant que Andrea havia mort durant una discussió, i que ell i la seva actual parella havien fet desaparèixer el cadàver llençant-lo a la mar.

El segon cas també va succeir durant l’any 1998. El 9 de desembre es va descobrir el cadàver de José Bernat, el conserge de l’hostal Marbel, a Can Pastilla. Les investigacions varen conduir fins a dos ciutadans alemanys que treballaven a l’hostal, i la seva ràpida desaparició els va assenyalar com a principals sospitosos. A més a més, també els varen relacionar per un crim anterior que havia succeït a la zona de les Meravelles. Tot i que varen fugir, varen ser detinguts a Àustria i traslladats a Espanya per ser jutjats pel crim de José Bernat.

Memòria negra