MEM%C3%92RIA+NEGRA%3A+Operaci%C3%B3+Columbainero

Diumenge a les 23.30

MEMÒRIA NEGRA: Operació Columbainero

Aquest diumenge 26 de desembre, a les 23.30 h, IB3 Televisió emetrà un programa especial ‘Operació Columbainero’.

A l’especial, l’espectador podrà conèixer, a través dels protagonistes dels fets i d’experts en la crònica negra, com es van desenvolupar els esdeveniments que van envoltar els nous casos que presentem. L’octubre de 2012 la Policia Nacional van detenir a Palma Juan Manuel Morales, un jove de 21 anys que a Internet es confessava seguidor dels assassins de la masacre de Columbine i cercava suport per replicar-la a la Universitat de les Illes Balears. Quan els agents entraren a casa seva, acabava de rebre una comanda de 140 kilos de productes químics per fabricar material explosiu amb el què pretenia sembrar de bombes el campus universitari.

 

El seu arrest va posar fi a l’Operació Columbainero que durant mesos havia seguit el seu rastre a la xarxa, on guanyava importants quantitats de diners gràcies al pòquer i a les apostes on-line, i on feia paleses les seves idees filonazis. Un periodista uruguaià resident a Japó havia donat la veu d’alarma a la Policia després de detectar alguns dels comentaris on calificava de “ídols” als autors d’algunes matances estudiantils.

Memòria Negra és una sèrie documental que tracta de recuperar part dels crims i successos més destacats que s’han produït a les Illes Balears durant els darrers cent anys.

Podeu interactuar a les xarxes socials amb l’etiqueta #MemòriaNegraIB3.