MEM%C3%92RIA+NEGRA%3A+%E2%80%9CYan+Y%C3%BC%2C+retrat+d%E2%80%99un+assass%C3%AD%E2%80%9D+i+%E2%80%9CEl+doble+crim+de+Bella+Pintada%E2%80%9D

MEMÒRIA NEGRA
“Yan Yü, retrat d’un assassí” i “El doble crim de Bella Pintada”

Dilluns a les 22.40

Al capítol d’avui tractam un doble crim comès l’any 1999 pel ciutadà xinès Yan Yü a Porto Cristo. Yan Yü va assassinar la seva compatriota Wei Hi Xu i el seu fill de 2 anys amb un brutal degollament. Wei Hi Xu, pintora de professió i molt coneguda i estimada pels seus veïnats, era filla del propietari del restaurant “Oro Negro” on feia temps havia fet feina el seu assassí. Després de 50 hores d’una recerca intensa i d’un avís d’un veïnat la Policia Nacional va trobar l’assassí a una zona a tres quilòmetres del lloc del crim.

La investigació va destapar la personalitat homicida de Yan Yü i els motius que el varen dur a cometre el macabre doble assassinat.

Al segon cas del capítol viatjam fins a Menorca. El novembre del 1993 es va produir un doble assassinat a Ciutadella. Luis Albert Santamaría va ser acusat de matar amb una arma de foc Guadalupe Vázquez i Fernando Mariné a la finca de Bella Pintada. Un doble assassinat relacionat amb el narcotràfic que va impactar la tranquil·la illa de Menorca per la seva brutalitat i sobre el qual existeixen molts dubtes sobre la participació de terceres persones en els fets.

Memòria Negra és una docuficció que s’apropa al costat més fosc de la naturalesa humana. Una sèrie que narra, des d’una perspectiva objectiva, les històries criminals que han commocionat la societat balear en els darrers setanta anys.

En aquesta segona temporada, l’espectador podrà conèixer, a través dels protagonistes dels fets i d’experts en la crònica negra, com es desenvoluparen els esdeveniments que varen envoltar els nous casos que presentarem. 30 nous crims repartits en els 13 capítols de la temporada, en els quals incloem, com a novetat, uns capítols que serviran per fer el seguiment de la recerca de dos successos relacionats amb atracaments.

Una producció que ofereix els testimonis d’experts que varen viure els casos en primera persona, com són investigadors, criminòlegs, metges forenses, advocats i periodistes, a més de la recreació de cada crim complementat amb un extens material d’imatges d’arxiu.

Memòria Negra s’emetrà cada dilluns a les 22.40 h a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials amb l’etiqueta #MemòriaNegraB3.

 

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe, i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.