MENCIONS D’HONOR
Els programes ‘Equip de guàrdia’ i La ruta d’Orfeu’, distingits als 21ns Premis Ràdio Associació.

IB3 Ràdio informa

La Ràdio Associació de Catalunya reconeix la tasca d’IB3 Ràdio durant la pandèmia i l’esforç per a la divulgació de la cultura musical

Els programes ‘Equip de guàrdia’ i La ruta d’Orfeu’, distingits amb dues mencions d’honor als 21ns Premis Ràdio Associació.

La tasca informativa i d’entreteniment d’IB3Ràdio i l’esforç per a divulgar a les ones el patrimoni musical han estat reconeguts per la Ràdio Associació de Catalunya. Aquest dimarts l’entitat ha fet públic que distingeix amb dues mencions d’honor als programes ‘Equip de guàrdia’ i La ruta d’Orfeu’ en els 21ns Premis Ràdio Associació.

‘Equip de guàrdia – especial Covid19’ ha rebut la menció d’honor al millor programa d’innovació radiofònica per la seva tasca informativa i d’acompanyament a l’oient durant la pandèmia. Precisament el programa va néixer com a resposta a l’estat d’alarma, per tal de donar un alè d’esperança, una mirada, si més no, relaxada, no estrident, amb propostes i solucions per encarar una situació sobrevinguda i totalment desconeguda com va ser el confinament de tota la població. I així es va fer durant 5 setmanes, de dilluns a divendres de 20 a 22 hores. En total: 50 hores d’emissió en directe.

L’emissió es va encarregar per setmanes a distints directors d’altres programes de l’emissora: Mireia Balasch, Araceli Bosch, Joan Cabot, Xisco Nadal i Ferran Vallès. Els presentadors de l’Equip de Guàrdia varen ser destinats a un estudi d’emergència instal·lat en una aula del recinte Espai Quetglas, espai cedit per l’IBAVI.

El resultat fou un programa en el qual l’oient trobava una veu coneguda i que li parlava directament d’allò que l’enrevoltava com a ràdio de proximitat que és IB3 Ràdio.

En aquest aspecte el número de whatsapp de l’emissora pública va jugar un paper important, ja que s’emetien els missatges durant la programació i els remitents d’aquests missatges a vegades, passaven a ser part activa del contingut de l’Equip de Guàrdia, ja que es contactava amb ells per donar en primera persona el seu testimoni i fer-ne partícips a la resta d’oients.

D’altra banda a Ràdio Associació de Catalunya Ha lloat el programa ‘La Ruta d’Orfeu’ atorgant-li una menció d’honor en la categoria millor programa per la seva voluntat divulgativa. L’espai radiofònic, dirigit per Pere Estelrich, apropa els clàssics als oients a través de converses setmanals i entrevistes, amb el propòsit de donar a conèixer músics illencs que donen vida a aquest gènere a les Illes Balears.

IB3 Ràdio ha rebut aquest reconeixement l’any en el qual s’han presentat més candidatures, 117 en total.

Els Premis Ràdio Associació, creats l’any 2000 amb ànim de continuïtat per la Societat Cooperativa Ràdio Associació de Catalunya, tenen la intenció de distingir i premiar els professionals de la ràdio en català i els millors programes del darrer any. Distingeixen entre millor programa de Ràdio, millor programa de Ràdio Local, premi a la Innovació i al Professional.