MENORCA+DOC+FEST%3A+IB3%2C+mitj%C3%A0+oficial+de+la+tercera+edici%C3%B3

EPRTVIB informa

MENORCA DOC FEST: IB3, mitjà oficial de la tercera edició

IB3 participa en el festival amb la projecció de ‘Pedra Pàtria’ i ‘Cabrera: la Mediterrània Ancestral’, amb un especial de ‘La Gran Vida’ i amb una taula rodona amb productores sobre el “Llibre blanc de la producció audiovisual a Menorca”

Del 21 d’octubre al 1r de novembre arriba el 3r Festival de Cinema i Fotografia Documental de Menorca i el mitjà de comunicació públic de les Illes Balears serà, un any més, mitjà oficial.

IB3, a més de donar difusió al festival, també participarà en les diferents activitats que en formen part, entre les quals destaquen: una taula rodona sobre Llibre blanc de la producció audiovisual a Menorca, amb la participació de productores i del delegat d’IB3 Menorca, David Marquès; amb la projecció del documental del cineasta ciutadellenc Macià Florit Pedra Pàtria – triomfador al MajorDocs, amb la participació d’IB3 – i amb la projecció del documental de Paleàrtica i coproducció d’IB3, Cabrera: la Mediterrània Ancestral.

La ràdio pública de les Illes Balears també participa en el festival amb l’emissió del programa de La Gran Vida amb Mònica Borràs i Clara Aymamí, i des de Mallorca amb Cristina Bugallo.

El Menorca Doc Fest arriba a la seva tercera edició amb un programa que diversifica en espais d’exhibició, amplia nombre de projeccions i exposicions.

 

El Menorca Doc Fest és el primer festival de cinema i fotografia documental de l’illa de Menorca i de les Illes Balears. Mitjançant exposicions fotogràfiques, visites guiades, conferències, projeccions de curts i llargmetratges documentals, el MDF vol arribar a  incidir en la sensibilització de la ciutadania a través de l’art audiovisual, crear concursos de cinema de curtmetratge i de fotografia documental nous, frescos, que permetin   la reflexió sobre els canvis que experimenten les nostres societats i sobre la nostra  situació al món; potenciar la creació audiovisual en llengua catalana, difondre les obres creades per productores i creadors de les Illes Balears, generar intercanvis amb festivals i productors i directors d’altres territoris i animar la projecció exterior de Menorca durant els mesos de tardor com un territori acollidor, sensible a les problemàtiques socials mitjançant  la fotografia i el documental.

Es Mercadal serà l’epicentre del premi Ullastre al millor curt documental i el premi Tramuntana a millor projecte fotogràfic. Serà el primer any que s’estrenaran pel·lícules al teatre des Born de Ciutadella i que l’exposició dels premis Luís Valtueña es veurà a la sala Sant Antoni (Maó). El projecte educatiu del festival, l’Aula Doc, permetrà fer arribar els documentals a totes les aules de secundària i batxillerat dels instituts de Menorca, així com visites guiades.

Les Jornades Professionals

El dia 30 d’octubre de les 9.30 a 14 h al Centre de Convencions des Mercadal, es farà una aproximació al Llibre Blanc de l’Audiovisual a Menorca. Un punt de trobada per debatre l’estat de l’art de l’audiovisual a Menorca, en quin moment i condicions es troba el sector. La taula de debat estarà formada per David Marquès (Delegat d’IB3 a Menorca), Ros Preto (presidenta de l’associació Menorca Illa Audiovisual), Anna Petrus (cineasta i directora artística del festival Memorimatge de Reus), Ignasi Pons (professor d’audiovisuals de l’Escola d’Art de Menorca), Macià Florit (cineasta), Laia Foguet (guionista), Àlvar Triay (actor) entre altres participants.

Les inscripcions per a la jornada ja estan disponibles a la web del festival.

Aquí teniu el programa per activitats: https://www.menorcadocfest.com/es/programa-2021