X

Menorca insisteix al Govern sobre la necessitat d’adequar els torrents de l’illa

Recursos Hídrics ja ha començat a actuar al de Trebalúger, però l'ajuntament de Ferreries encara no sap quan ho farà al d'Algendar

01/09/2022

Menorca insisteix al Govern sobre la necessitat d’adequar els torrents de l’illa

11

Pocs dies abans que es complexi un any de la DANA que va desbordar diversos torrents de Menorca, el Consell reclama al Govern, concretament a la Direcció General de Recursos Hídrics, que faci pública la planificació de manteniment de la xarxa hidrogràfica. En virtut d’un acord unànime de l’administració insular, també demanda un pla de neteja urgent i periòdic, amb la participació del Consell, ajuntaments i les entitats agràries implicades, així com mesures a curt, mitjà i llarg termini.

Sobre el terreny, Recursos Hídrics ja ha començat a fer feina al torrent de Trebalúger, on preveu actuar en sis quilòmetres durant dos mesos. En les pròximes setmanes ho faran a punts de Maó i Es Mercadal. També a l’entorn urbà de Ferreries, als torrents de Sant Patrici i de Ses Vinyes, on l’ajuntament manté neta la seva part.

La batlessa de Ferreries, tot i reconèixer la celeritat amb què va actuar el Govern a punts com el torrent de Son Granot, exposa que Recursos Hídrics encara no li ha comunicat quan podran actuar al d’Algendar. “Van explicar que no podien fer dos projectes a la vegada. Ens van dir que s’hi posaven amb el de Trebalúger i posteriorment farien el d’Algendar, però no sé si ja han començat a planificar l’actuació en aquest darrer”, ha detallat Joana Febrer.

Finalment, el Consell de Menorca també demanda al Govern que incrementi recursos humans de l’administració hidràulica, que actualitzi l’inventari d’infraestructures hidràuliques i revisi el pla de gestió de risc d’inundacions, amb la col·laboració de totes les administracions i entitats implicades, i que, un cop feta aquesta feina, es reparin o rectifiquin les infraestructures que calguin.

01/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT