MENORQUINS%3A+Benjam%C3%AD+Carreras%2C+f%C3%ADsic+te%C3%B2ric+i+investigador

Diumenge a les 20.00

MENORQUINS: Benjamí Carreras, físic teòric i investigador

Diumenge 21 de març IB3 Televisió emet un nou capítol de Menorquins, la sèrie de retrats documentals.

Dedicarem el programa a Benjamí Carreras. Va néixer a Maó l’any 1942 i al 1976 va fixar la seva residència als Estats Units. Ha treballat al ‘Oak Ridge National Laboratory’ de Tenessee ubicat a la ‘Ciutat Secreta’. Allà s’enriquia urani per fabricar les bombes atòmiques de la Segona Guerra Mundial.

Ha treballat en la física teòrica tant amb Anglaterra, Estats Units i a Espanya, consolidant equips de recerca patentant estudis amb rellevància mundial per millorar l’eficiència energètica de l’energia nuclear i cap a la transició a l’energia neta a les Illes Balears.

En Benjamí ens mostra la seva tasca com investigador i ens aproxima a un científic humanista, pintor, escultor, que viu a cavall entre Oak Ridge i Madrid, passant per Mallorca una temporada de l’any per seguir arrelat a les Balears.

Menorquins és una sèrie de retrats documentals de 6 capítols, que mitjançant entrevistes ens aproximen a 6 persones rellevants de la cultura i societat menorquina del segle XX.

Els sis personatges van desenvolupar la seva carrera professional destacada o amb reconeixement públic, i ara ja pràcticament retirats de la vida pública ens expliquen i ens mostren la seva vida a través d’aquest retrat documental. Mitjançant entrevistes en profunditat que formen part d’un registre històric, el retrat es crea visitant espais, persones i recordant vivències, per així entendre millor la seva professió i filosofia de vida. A més a més d’haver estat ambaixadors de Menorca arreu del món per la seva divulgació, tasca, coneixement o professió, aproximant-nos a la Menorca d’ahir i com viuen ells la que tenim avui.

Menorquins és un projecte del documentalista i realitzador Cristian P. Coll (Produccions des FAR). Guanyador de la menció d’honor als SIMA Awards 2017 per CAMINS, el viatge de les persones refugiades i La Gran Travessa.

Menorquins s’emet diumenge 21 de març a les 20 h a la televisió pública de les Illes Balears.