MENORQUINS%3A+Manuel+Elices%2C+catedr%C3%A0tic+i+fot%C3%B2graf+subaqu%C3%A0tic

Diumenge a les 20.00

MENORQUINS: Manuel Elices, catedràtic i fotògraf subaquàtic

Diumenge 14 de març IB3 Televisió emet un nou capítol de Menorquins, la sèrie de retrats documentals.

Parlarem de Manuel Elices que va néixer a Maó l’any 1938. És un catedràtic que ha desenvolupat la seva carrera professional a Madrid. Manuel és impulsor dels estudis d’enginyeria de Materials, pioners a tota Espanya. A més, és un gran amant de la natura i gran submarinista i fotògraf subaquàtic, fet que l’ha portat a participar en toms de l’enciclopèdia de Menorca i també a impulsar la investigació dels materials biològics en investigació mèdica.

El documental ens explica la seva trajectòria i els avenços aconseguits en la investigació, a més a més de descobrir una persona reservada amb una mirada a la ciència com pocs menorquins.

Menorquins és una sèrie de retrats documentals de 6 capítols, que mitjançant entrevistes ens aproximen a 6 persones rellevants de la cultura i societat menorquina del segle XX.

Els sis personatges van desenvolupar la seva carrera professional destacada o amb reconeixement públic, i ara ja pràcticament retirats de la vida pública ens expliquen i ens mostren la seva vida a través d’aquest retrat documental. Mitjançant entrevistes en profunditat que formen part d’un registre històric, el retrat es crea visitant espais, persones i recordant vivències, per així entendre millor la seva professió i filosofia de vida. A més a més d’haver estat ambaixadors de Menorca arreu del món per la seva divulgació, tasca, coneixement o professió, aproximant-nos a la Menorca d’ahir i com viuen ells la que tenim avui.

Menorquins és un projecte del documentalista i realitzador Cristian P. Coll (Produccions des FAR). Guanyador de la menció d’honor als SIMA Awards 2017 per CAMINS, el viatge de les persones refugiades i La Gran Travessa.

Menorquins s’emet diumenge 14 de març a les 20 h a la televisió pública de les Illes Balears.