MENORQUINS%3A+Matias+Quetglas

Diumenge a les 20.00

MENORQUINS: Matias Quetglas

Diumenge 04 d’abril, IB3 Televisió emet l’últim capítol de Menorquins, la sèrie de retrats documentals.

Dedicarem el programa a Matias Quetglas, un pintor i escultor que es va formar a l’Escola de Belles Arts de Madrid. La seva obra, acuradament realitzada, és realista en formes i mostra un clar predomini del dibuix. Ha tractat la natura morta i sobretot, temes passionals, sovint incloent-hi referències a ell mateix.

En Maties ens mostra els seus racons preferits per fer la pintura el seu estil de vida. Un retrat de la seva trajectòria professional a Madrid, passant per la seva Menorca imaginària de personatges de peus i mans grans, llums impossibles al costat de la persona que l’ha acompanyat en la professió, la seva parella Maria Antònia, que ha estat model durant la seva brillant carrera.

Menorquins és una sèrie de retrats documentals de 6 capítols, que mitjançant entrevistes ens aproximen a 6 persones rellevants de la cultura i societat menorquina del segle XX.

Els sis personatges van desenvolupar la seva carrera professional destacada o amb reconeixement públic, i ara ja pràcticament retirats de la vida pública ens expliquen i ens mostren la seva vida a través d’aquest retrat documental. Mitjançant entrevistes en profunditat que formen part d’un registre històric, el retrat es crea visitant espais, persones i recordant vivències, per així entendre millor la seva professió i filosofia de vida. A més a més d’haver estat ambaixadors de Menorca arreu del món per la seva divulgació, tasca, coneixement o professió, aproximant-nos a la Menorca d’ahir i com viuen ells la que tenim avui.

Menorquins és un projecte del documentalista i realitzador Cristian P. Coll (Produccions des FAR). Guanyador de la menció d’honor als SIMA Awards 2017 per CAMINS, el viatge de les persones refugiades i La Gran Travessa.

Menorquins s’emet diumenge 04 d’abril, a les 20 h a la televisió pública de les Illes Balears.