MENORQUINS%3A+Pilar+Benjam

Diumenge a les 20.00

MENORQUINS: Pilar Benjam

Diumenge 28 de març IB3 Televisió emet un nou capítol de Menorquins, la sèrie de retrats documentals.

Dedicarem el programa a Pilar Benjam, una de les persones que més ha lluitat per la renovació de l’educació a Menorca i a tota Espanya en moments difícils de la transició i encara lluita perquè la reforma sigui cap a una educació basada en l’experiència però també, en el coneixement i la ciència lligada a l’aprenentatge.

Nascuda a Ciutadella l’any 1937, va iniciar els seus estudis de magisteri a l’Escola de les Illes Balears. Més tard, l’any 1966 es va llicenciar en pedagogia i l’any 1972 en història a la Universitat de Barcelona.

Des de 1972 és catedràtica del Departament de Didàctica de la Llengua, de la Literatura i de les Ciències Socials de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’any 1985 es doctora en pedagogia en aquesta mateixa universitat.

És membre de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, va tenir una participació molt activa en l’etapa constituent de la UAB i va ser redactora del Manifest de Bellaterra, per la qual cosa va rebre la Medalla de Bronze de la institució.

Menorquins és una sèrie de retrats documentals de 6 capítols, que mitjançant entrevistes ens aproximen a 6 persones rellevants de la cultura i societat menorquina del segle XX.

Els sis personatges van desenvolupar la seva carrera professional destacada o amb reconeixement públic, i ara ja pràcticament retirats de la vida pública ens expliquen i ens mostren la seva vida a través d’aquest retrat documental. Mitjançant entrevistes en profunditat que formen part d’un registre històric, el retrat es crea visitant espais, persones i recordant vivències, per així entendre millor la seva professió i filosofia de vida. A més a més d’haver estat ambaixadors de Menorca arreu del món per la seva divulgació, tasca, coneixement o professió, aproximant-nos a la Menorca d’ahir i com viuen ells la que tenim avui.

Menorquins és un projecte del documentalista i realitzador Cristian P. Coll (Produccions des FAR). Guanyador de la menció d’honor als SIMA Awards 2017 per CAMINS, el viatge de les persones refugiades i La Gran Travessa.

Menorquins s’emet diumenge 28 de març a les 20 h a la televisió pública de les Illes Balears.