X

Més d’una quarantena de persones participen en el curs de compostatge amb llana que ofereix el Centre de Capacitació Sa Granja a Maó

Els assistents aprenen a fer fertilitzant natural amb llana d'ovella, fems i restes de poda

09/11/2023

Més d’una quarantena de persones participen en el curs de compostatge amb llana que ofereix el Centre de Capacitació Sa Granja a Maó

Jordi Codina

Al Centre de Capacitació Sa Granja de Maó s’acaba de posar en marxa un curs per fer compostatge amb llana. La proposta ha obtingut una important resposta de participació; més d’una quarantena de persones, entre pagesos i alumnes de formació professional agrària, aprenen la manera d’elaborar fertilitzant natural amb llana d’ovella i d’altres materials orgànics que es troben a les finques, com fems i restes de poda.

Organitzat per l’Associació LEADER Illa de Menorca, amb la col·laboració del Consell de Menorca i finançat amb fons europeus, el projecte inclou proves pilot a vuit llocs de l’illa. Es tracta que el ramader pugui treure rendiment, ecològic, a la llana, ja que es tracta d’un producte pel qual, avui dia, gairebé no es paga res. De fet, no cobreix el preu de tondre l’ovella i s’ha de tenir en compte que a Menorca hi ha gairebé 25.000 exemplars.

Aquest curs és una de les diverses actuacions que preveu el projecte de cooperació LLARETSS -entre Mallorca Rural i l’Associació LEADER Illa de Menorca- per revalorar la llana en un context de l’economia verda i circular. Durant l’any que ve, se n’oferiran d’altres relacionades amb l’artesania i la caracterització de la fibra de cadascuna de les races d’ovella autòctona de Menorca i Mallorca per a diferents potencials.

09/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris