X

Més per Menorca impugnarà els acords de la Mesa i avisa que poden incórrer en prevaricació

Per la seva banda, Unides Podem considera que la presidenta s'ha de sotmetre a una qüestió de confiança

31/01/2024

Redacció

Més per Menorca entén que els membres de la mesa del Parlament “poden estar incorrent en un delicte de prevaricació” en ajornar la destitució com a president de Gabriel Le Senne, expulsat del grup de Vox, perquè el reglament estableix “sense cap dubte” que ha de cessar en el càrrec. El diputat menorquinista Josep Castells ha considerat “greu” que l’òrgan de govern de la cambra hagi decidit inaplicar la norma que determina que un membre de la Mesa expulsat del seu grup Parlamentari ha de ser reemplaçat. “És una maniobra per a tergiversar i per a pervertir el que diu el reglament”, ha insistit Castells en una roda de premsa en la qual ha assenyalat també que no resulta ètic que en la decisió de la Mesa hagi pres partit el mateix president. Per al diputat, “la Mesa està fent un ús pervers de la seva missió que és governar la cambra en aplicació del reglament”.

Per la seva banda, Unides Podem ha considerat un “doble salt mortal” que els cinc diputats de Vox “pretenguin” que “sense ser de Vox, es mantinguin en el grup parlamentari de Vox”. Així s’ha expressat la diputada del Grup Mixt Cristina Gómez en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus en la qual ha qualificat la situació de “frau legal” i de “vergonya de cara a la ciutadania”. En relació amb la modificació del reglament del Parlament que ha registrat Més per Mallorca que planteja que, quan els diputats abandonin la formació política amb la qual es van presentar a les eleccions, la Mesa pugui actuar perquè passin a ser diputats no adscrits, la diputada ha assenyalat que no votaran en contra de la reforma.

No obstant això, ha apuntat que “les modificacions ad hoc no són recomanables mai” però que, “si es produeix aquest frau legal, és perquè hi ha una llacuna en aquest reglament”. Per això, ha insistit que és un contingut “recomanable de cara al futur” però que dubta que pugui ser retroactiva. Igualment, la diputada d’Unides Podem ha retret que és “clar” que entre els cinc diputats de Vox hi ha “una lluita pel tron”. En aquest sentit, ha fet referència a les declaracions de la portaveu parlamentària de Vox, Idoia Ribas, la qual ha dit que continuaran treballant per a l’acord amb el PP, mentre Gómez ha puntualitzat que “els acords de governabilitat se signen per part dels partits, no dels grups”. D’altra banda, Gómez ha reclamat a la presidenta del Govern, Marga Prohens, que digui “a qui li està donant suport o a qui li ho donarà”. “No pot fer com si res”, ha criticat, afegint que el PP “juga als tamayazos”.

Notícies relacionades >

31/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris