X

Vox mou fitxa: comencen les negociacions amb PP i PSOE per la Presidència del Parlament

Alguns representants municipals de Vox han sortit insatisfets de la reunió de la directiva regional i consideren que el partit està romput

30/01/2024

Foto: ISAAC BUJ - EUROPA PRESS

Redacció

La directiva de Vox a Balears s’ha reunit aquest dimarts capvespre a Palma. Els moviments per salvar la Presidència del Parlament ja han començat. Gabriel Le Senne assegura que compta amb el suport de PP i PSOE per demanar dos informes jurídics, i parla d’un acord amb ambdós partits per retardar la seva sortida de la presidència de la Cambra. Patricia de las Heras assegura que la crisi no afecta la part orgànica del partit, tot i que alguns representants municipals de Vox han sortit de la reunió insatisfets i que el partit està romput, ha dit la regidora de Vox a Esporles, Andrea Busquets, als micròfons d’IB3 Notícies.

“Secundar-se en trànsfugues no és ètic i tendria conseqüències”, ha advertit Vox Balears al PP, tot referint-se als cinc diputats revoltats que aquest dilluns aprovaren treure del Grup Parlamentari Vox l’encara president del Parlament, Gabriel Le Senne, i la diputada i presidenta del partit, Patricia de las Heras.

Així mateix, Le Senne ha assegurat que aquest dimarts ha parlat amb els dos vicepresidents de la Mesa del Parlament: “Hi ha prou consens, si no unanimitat, a sol·licitar a la Cambra informes sobre aquesta situació tan atípica, en la qual un grup parlamentari decideix, sense fonament, l’expulsió del president del Parlament, així com per analitzar quins grups podrien presentar candidat al càrrec”. “Per saber què passa amb el meu càrrec actual, caldrà esperar, com a mínim, els informes jurídics de la Cambra”, ha dit el president del Parlament. “Vox està estudiant emprendre accions judicials i demanar mesures cautelars”, ha assegurat Le Senne, davant una actuació que ha qualificat de “totalment il·legal”, en haver-se fet, en paraules seves, “vulnerant el reglament intern i els drets fonamentals” tan seus com de la presidenta de la formació.

Notícies relacionades >

30/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris