MOLT+AVIAT%3A+%E2%80%9CEl+Rei.+Joan+Carles+I%2C+mitja+vida+a+Marivent%E2%80%9D%2C+nova+s%C3%A8rie+documental+d%E2%80%99IB3+Televisi%C3%B3

EPRTVIB informa

MOLT AVIAT: “El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent”, nova sèrie documental d’IB3 Televisió

La televisió pública balear estrenarà a 2021 El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent, una sèrie documental de cinc capítols sobre la intensa relació del rei emèrit amb Mallorca, la influència que hi va tenir i les conseqüències de la seva presència continuada a l’illa. La sèrie investiga els orígens de la relació amb Mallorca de Joan Carles de Borbó, quan només era un infant i va passar l’estiu a Valldemossa amb el seu germà. Va ser en aquell moment quan es va forjar un vincle indeleble, que el va dur novament a Mallorca quan era príncep i que va fer que establís la seva residència d’estiu a Marivent durant dècades.

Però la vinculació de Joan Carles I amb Mallorca no té a veure només amb les seves vacances. Per Marivent han passat les més altes personalitats internacionals, des de la reina d’Anglaterra fins a tots els presidents del Govern espanyol. La presència del rei emèrit a l’illa hi va atreure així mateix gent de tota mena, creant un ecosistema propi que va situar Mallorca en el centre de la vida social, política i econòmica. “El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent” investiga aquests fets, les seves connexions i els entorns en els quals es van desenvolupar, fent una acurada recerca en les fonts audiovisuals, fotogràfiques i periodístiques, i parlant amb els testimonis que varen viure aquesta època en primera persona.

L’equip d’investigació del documental ha viatjat per tota la geografia nacional, Suïssa i França a la recerca d’aquests testimonis, per mostrar la figura del rei emèrit, des dels seus inicis fins al moment actual, i recopilar-ne imatges gairebé desconegudes. El resultat és una sèrie que inclou les veus de les més importants personalitats balears, nacionals i internacionals, especialistes tots ells en la figura de Joan Carles I, per narrar una història que té Mallorca com a eix vertebral, però que abasta tota la vida del rei emèrit.

Entre els testimonis recopilats es troben amics de la infància de Joan Carles I, historiadors, investigadors i periodistes que cobrien els estius a Mallorca o que en aquests moments fan recerca al voltant de les activitats de Joan Carles. Entre ells es troben Maruja Torres, Matías Vallés, Jaime Peñafiel, Jaime Carvajal y Urquijo, Sylvain Besson, Carmen Enríquez, Fernando Schwartz, Laurence Debray, Juan Luis Cebrián, James Badcock, Jorge Dezcallar, José García Abad, Pepe Oliver, Natalia Junquera i Josep Francesc Conrado de Villalonga, entre molts altres. Més de 50 hores d’entrevistes per explicar una vinculació, la de Joan Carles I amb Mallorca, fins ara mai contada en profunditat.