societat

Nou decret llei contra les festes il·legals: multes de fins a 300.000 euros per als propietaris, participants i organitzadors

El Consell de Govern ha aprovat un decret que modifica la Llei d’activitats per combatre aquestes bauxes, sobretot a l'illa d'Eivissa

Imatge d'arxiu.


El Consell de Govern ha aprovat un decret llei pel qual es modifica la Llei 7/2013 de 30 de novembre, per intensificar la lluita contra les festes il·legals, especialment a l’illa d’Eivissa. La mesura compta amb el vist i plau del Consell pitiús i de tots els ajuntaments de l’illa i vol tallar d’arrel aquestes trobades, sobretot en habitatges i en determinats àmbits de sòl rústic. Aquests tipus d’actes, al marge de la competència deslleial que suposen pels locals d’oci, suposen un important risc per a les persones que hi participen, ja que els indrets no respecten les normes de seguretat requerides. A més, insisteix l’executiu, impacten de manera molt forta en l’ordre públic i la convivència, generant molèsties i renous, problemes de mobilitat i d’accés de serveis essencials, a més de ser un potencial focus d’altres activitats il·lícites.

Una de les característiques més clares d’aquestes activitats és que normalment es fan en edificacions residencials, fet que els permet emparar-se en el dret fonamental de la inviolabilitat del domicili per evitar que s’accedeixi a la casa. Amb aquesta modificació, es defineix de forma acurada que es considera festa il.legal, diferenciant-les de les que tenen un caràcter familiar o privat.

QUÈ SÓN I QUÈ NO SÓN FESTES IL·LEGALS

Es consideraran festes il·legals aquelles reunions o esdeveniments multitudinaris d’oci i entreteniment, amb ànim de lucre, celebrats a espais que no tenen consideració d’establiment públic i que es comercialitzen fora dels canals convencionals. Es prohibeixen, per tant, aquestes celebracions a tota classe d’immobles, espais i sòl, amb independència de la seva classificació urbanística.

A més, s’estableix un règim sancionador que abasta, per primera vegada, als organitzadors d’aquestes festes, als participants, als professionals i empreses que hi col·laborin i als propietaris dels habitatges que les acullin.

Les multes seran:

1)Falta lleu per participar en aquestes festes: de 300 a 3.000 euros.

2)Falta greu per organitzar, comercialitzar o publicitar aquestes festes i també per participar-hi si es fan en espais naturals protegits o habitatges: de 3.000 a 30.000 euros.

3)Falta molt greu per organitzar, comercialitzar o publicitar festes il·legals en espais naturals protegits o habitatges: de 30.000 a 300.000 euros.

S’inclou com a agreujant les molèsties als veïnats, que poden encarir la sanció. Finalment, també com a novetat, el decret planteja que no faci falta esperar a l’inici d’un expedient sancionador perquè els òrgans competents, en aquest cas els ajuntaments, puguin aplicar mesures cautelars.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Miquel Montoro descobreix Silicon Valley

És un dels 80 premiats en un projecte d'emprenedoria de la Fundació La Caixa

Roben quatre figures de la campanya “Santanyí de cine”

La Policia Local ja està investigant el cas i ha augmentat la vigilància a les zones on estan ubicades

Una fuita de gas provoca un ensurt al centre de Vila

S'ha tallat i redirigit el trànsit rodat i el moviment de persones a l'avinguda d'Isidor Macabich.

Menorca tindrà el seu propi mapa de fosses del franquisme

Aquest estudi completarà el mapa de fosses de les Balears i permetrà estudiar la viabilitat de realitzar exhumacions i col·locar arbres o pedres de memòria