X

Negueruela: “El complot de Prohens amb els trànsfugues ha fracassat”

El socialista ha insistit en la idea que el PP era coneixedor de la maniobra que planejaven els diputats díscols de Vox

07/02/2024

Redacció

El portaveu del PSIB-PSOE en el Parlament, Iago Negueruela, ha celebrat aquest dimecres que “el complot de Prohens amb els trànsfugues ha fracassat”. D’aquesta manera, s’ha pronunciat en declaracions als mitjans després de conèixer-se que els lletrats del Parlament han rebutjat en els seus informes l’expulsió de Gabriel Le Senne i Patricia de las Heras del seu grup parlamentari.

El socialista ha insistit en la idea que el PP era coneixedor de la maniobra que planejaven els diputats díscols de Vox per a pactar la presidència de la Cambra. Per a Negueruela, l’operació ha tengut com a conseqüència la inestabilitat de l’Executiu, per la qual cosa ha reiterat la urgència de convocatòria d’unes noves eleccions autonòmiques. “És un Govern que ella mateixa ha dinamitat en tensar el seu soci fins a límits que van més enllà de l’ètica i la democràcia. Ja no sap amb qui té un pacte”, ha assenyalat. Segons el portaveu, el PP i els cinc diputats díscols tenien pactades la llei òmnibus, la llei del taxi i la llei d’habitatge. “Això ho sabem tots”, ha afegit.

Sobre la possibilitat que es convoquessin unes noves eleccions, no ha concretat, no obstant això, qui podria ser el candidat o candidata socialista, encara que ha reiterat la idea traslladada recentment que “el PSIB està preparat per a governar”. Sí que ha confirmat que en el cas d’arribar a aquest escenari, el PSIB tornarà a presentar candidat o candidata a la presidència del Parlament.

Notícies relacionades >

07/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris