NIT+D%E2%80%99ACORAR%3A+Des%C3%A8+aniversari+de+l%E2%80%99estrena+de+l%E2%80%99obra+de+Toni+Gomila

Divendres a les 22.15

NIT D’ACORAR: Desè aniversari de l’estrena de l’obra de Toni Gomila

En motiu del desè aniversari de l’estrena de l’obra Acorar, interpretada per Toni Gomila, IB3 dedica la nit d’aquest divendres a uns dels fenòmens teatrals més vists i aclamats dels darrers anys a les Balears i Catalunya. I, tot seguit, el documental Acorats crònica d’un fenomen que analitza l’obra teatral a través del testimoni del públic.

Acorar és una reflexió sobre la identitat col·lectiva dels pobles, sobre què és el que ens defineix, què és el que fa que –encara- existeixi la nostra comunitat. El text pren per excusa narrativa la descripció d’una jornada de matances a Mallorca. I d’aquí, el títol de l’espectacle. La d’acorar era una feina reservada al més expert, perquè no és gens senzilla de fer, i avui dia ben pocs la saben dur a terme.

A partir d’un minúscul fet casolà, oferim una visió universal que convida una reflexió en l’espectador sobre el seu món més íntim. Arribarem a la secreta intimitat de cadascú, perquè el que oferim és universal.

Acorats, crònica d’un fenomen, dirigit per Joan Martí Mir, analitza un dels fenòmens teatrals dels darrers anys a les Illes Balears i a Catalunya. Convida l’espectador a fer un viatge per l’origen, les motivacions, les influències i les claus de l’èxit d’un text destinat a esdevenir un clàssic. El documental és una desconstrucció de l’obra a través del testimoni del públic, de l’entorn familiar del protagonista Toni Gomila i d’una trentena d’entrevistats del món del teatre i la cultura de les Illes Balears i Catalunya.

La Nit d’Acorar, aquest divendres 12 de novembre a partir de les 22.15 h a IB3 Televisió.